J184 350Wat een weekeinde voor het Spaarne, alle ploegen schoten wel een keer raak en we werden in drie velden Nederlands Kampioen. Naast de vele hoogte- (en enkele dieptepunten) van dit weekeinde is het bijzonder mooi om te zien dat ook onze jongste generatie zich goed van voren liet zien.

 
De Nederlands Kampioenen
Gijs, Wietse en Guus roeien tegenwoordig in de KNRB jongens acht. Op zaterdag stond een broederstrijd met hun ploeggenoten uit de acht op het programma in de J18 4-. Ondanks dat dit voor Guus de eerste wedstrijd met één riem was waren de mannen vanaf haal één de sterkste. Aan het einde werd het nog even lastig in de golven die de snoeiharde wind mee veroorzaakte maar op de meet waren de mannen toch duidelijk Nederlands Kampioen. Op de zondag deden ze dit nog eens dunnetjes over in het NK Jongens 8 8+. Complimenten ook aan de coaches, Rob, Toef, Sven, Roel en Henk. In hetzelfde veld roeide ook nog de acht met Thomas en Daan, gecoached door Peter en René, met een degelijke race naar een vierde plaats.
Alhoewel we geen roeisters aan de start hadden in het NK meisjes 18 8+ hadden we daar wel superstuur Mees. Hij stuurde de WK selectie meisjes naar een ruime overwinning en mag zichzelf ook Nederlands Kampioen noemen. 
 
Hoogtepunten
Het weekeinde begon al goed op vrijdagavond, Julius en Robbe pakten een mooie overwinning in de J16 2x. Ook de Meisjes 16, Jet & Nadine en Pleun in RIC-combinatie, lieten zich hier goed zien en pakten mooie 2e en 3e plaatsen in de M16 2x. Aan de start lag ook nog een oud Spaarne combi met Gwyn, Tijmen, Sietse, Willem, Fabian, Bram, Bjense en Laurens. Zij werden nog 2e in de Elite 8+.
 
Op de zaterdag pakte Joost een ruime overwinning in de J18 1x. Hij heeft zijn zinnen weer op de skiff gezet en liet zien dat hij hier altijd sterk is. Grote broer Bram is ook weer in het land maar worstelde met zijn Italiaanse boeg in het Elite 2x veld. Wie niet worstelden waren Julius en Robbe in de J16 1x. Zij pakten allebei een blik. In dit veld startte ook de piepjonge (14 jaar) Rombout. Hij was de voorbode van een mooi weekeinde voor de door Walter en Daniël gecoachte Jongens en Meisjes 14 en werd knap derde.
Na de skiffs kwamen de NK dubbelvieren waar we een aantal troeven aan de start hadden. Helaas kon geen van hen hoge ogen gooien, het was duidelijk dat de focus nu even op andere nummer ligt. Ook Julius en en Tomba hadden het lastig en kwamen, na de zo goed verlopen skiffwedstrijden, helaas niet door de voorronde J16 2x
 
De jongens 14 Rombout, Siem en Pieter kwamen ook nog aan de start in de J16 4*. Hier roeiden ze een uitstekende wedstrijd met een derde plaats als resultaat, helaas bleek hun boot onder gewicht. Zoals we later in het verhaal zullen zien zaten de jongens niet bij de pakken neer maar sloegen ze op zondag keihard terug.
 
Op zondag zetten Guus, Gijs en Wietse een mooi resultaat neer door in de voorwedstrijd van de Elite 8+ een razendsnelle tijd van 5:45 te noteren. Hiermee haalden ze knap de finale. Hierna was het de beurt aan Siem en Rombout in de J14 1x. Zij zaten samen in de heat en werden mooi 2e en 3e achter een snelle skiffeur van de Maas. 
Een bijzondere vermelding is er vervolgens voor de Meisjes 14 4*. Amély, Zoë, Luna en Marit met stuurvrouw Nynke lagen in een ijzersterke race 2e van de 5 boten. Ze stoomden zelfs op naar de leider in de wedstrijd toen het noodlot toeslag. Door een balletje of een golfje ging er wat mis en brak één van de riemen. Er restte de meiden niets dan op driekwart kracht naar de finish te roeien. Wat een teleurstelling voor ze terwijl het zo goed ging.
 
M16 8 350
 J16 8 350
De achten
De wedstrijd werd afgesloten met een hele serie aan achten. Onze zes Meisjes 16 met Pleun, Nadine, Josephine, Elina, Jet, en Puck roeiden met de hulp van twee RIC meiden naar een ruime overwinning in een wedstrijd waarbij ze en passent ook nog een Meisjes 18 acht achter zich lieten. Voor de meiden die het dit weekeinde in de scull nummers nog wat lastig hadden een supermooi resultaat. En dat geldt ook voor de coaches: Elena, Niels en Rudolph. Terwijl iedereen hier nog van zat na te genieten kwamen Rombout en Siem op volle snelheid voorbij. Zij lieten zien dat je ook op je 14e best de Jongens 16 8+ kan winnen en zo sloten we een supermooi weekeinde waarin zowel onze meest ervaren roeiers als onze jonkies success hadden of zich gewoon goed lieten zien.
 
Klik op de foto's voor een vergroting.
Instagram