Afgelopen weekeinde roeiden de 3 zonen van Sven Schwarz op de Koninklijke Holland Beker. En hoe.

Op de prestigieuste wedstrijd die Nederland rijk is wonnen Bram, Gijs en Joost alle drie. Ongetwijfeld zullen er in de vaderlandse roeihistorie meer families zijn geweest die op een wedstrijd de winst pakten maar uniek voor het Spaarne is het zeker.

Bram werd door bondscoach Mark Emke (senioren) ingeschoven in de 4- en kwam daar op slag terecht. Veel had de ploeg nog niet kunnen trainen in deze samenstelling en er waren slechts 3 tegenstanders maar overtuigend was de race zeker. Zonder aarzeling doorstomen naar de winst.

Gijs, samen met Guus Mollee en Wietse Morreau, roeiden in de junioren 8 en, al was er slechts 1 tegenstander, formidabel en soeverein naar de eerste plaats.

JM8

Foto: Familie Molle

Tot slot voer Joost in de skiff. Ook hier was een klein veld (in totaal 7 skiffeurs) maar via een sterke voorwedstrijd liet hij zich niet gek maken in de finale. Ook hij won met overmacht.

JM18 1x Joost

Foto: Peter van der Sterren

De familieprestatie bleef ook niet onopgemerkt bij de commentatoren. Met genoegen konden opa Peter en mama Iris 3 maal naar het erepodium om te feliciteren.

Instagram