Afgelopen weekeinde heeft ons oud-lid Olav Molenaar op de prestigieuze Henley Royal Regatta de Prince of Wales Challenge Cup (mannen dubbelvier) gewonnen.

Olav is begonnen met roeien bij ZZV in Zaandam, is later op het Spaarne gecoached door Peter van der Sterren, René van Doorn en Sven Schwarz en roeide afgelopen seizoen nog op slag in de acht op het junioren WK in Trakai. 
Olav studeert nu in Amsterdam is is daar lid geworden van de A.A.S.R. Skøll waar hij direct aansluiting vond bij een groep sterke mannen waarmee voor Henley een dubbelvier geformeerd werd.
Bij de Holland Beker bleek deze ploeg al over veel snelheid te beschikken toen ze de nationale ploeg tot op 3 seconden naderden. In Henley kwam dit er ook uit waar ze achtereenvolgens de ploegen van Reading University, Thames rowing club, Leander club en de Britse U23 dubbelvier uitschakelden. We zijn dan ook erg trots op ons oud-lid!
Hierboven zie je prachtige beelden van de finale. Kijk je op smartphone of tablet, klik dan hier voor de beelden: https://www.youtube.com/watch?v=5SoRdRZaeDU
 
Ook komend weekeinde is er weer voldoende te genieten want dan komen onze oud(ere)-leden Roos de Jong (W2x) en Bram Schwarz (M4-) met de seniorenequipe in actie op de derde world cup in Luzern.
Instagram