Bram en zijn ploeg kwamen met de snelste tijd in de finale en waren dus zeker kanshebbers, ze wisten echter dat de Australische ploeg wel eens de sterkste tegenstander zou worden. En zo geschiedde.
De Australiërs namen vanaf de start het initiatief en lieten dit niet meer los. Bram lag aanvankelijk 2e. Rond de 1.000 meter was de ploeg van Zuid-Afrika nog net iets sneller maar dat was van korte duur. Haal voor haal schakelde Bram door naar een hogere snelheid en wist al ruim voor de 1500 meter de tweede plek terug te veroveren.
 
Op de finish bedroeg het verschil met Australië bijna 4 seconden. Dat lijkt veel. In de komende weken zal de ploeg ongetwijfeld stappen zetten in trainingen om straks op de WK weer een podiumplek na te streven.
 
Ook oud junior Roos heeft de finale gevaren in de 2x. Nieuw-Zeeland en Canada waren vanaf de start buiten bereik. De eerste 1.000 meter roeide de ploeg afgetekend op de 3e plek. En toen kwam de ploeg van de Verenigde Staten opzetten. Haal voor haal kroop die ploeg naar voren. Het leek op de 1.500 meter beslist: Roos zou 4e worden. Toch wisten zij nog zoveel te geven in de eindsprint dat het nog mogelijk leek om 3e te worden. Helaas lukte dat net niet. 
Instagram