Logo EK Glasgow landscapeDe ploeg was - op basis van de voorwedstrijd - in beeld als één van de medaillekandidaten. Een terechte verwachting. Zeker ook na het behalen van zilver op de wereldbekerwedstrijd in Luzern.
 
Vanaf de start lukte het de ploeg helaas niet om aansluiting te krijgen met de voorste posities. Goed de eerste 500 meter waren voor de anderen, lag de ploeg op een 4e plek maar voor de toeschouwer leek het er op of de ploeg rustig loerde op hun moment. Bij de 1.000 meter werd het wel duidelijk dat een 1e plek al niet meer haalbaar was en knokte de ploeg met Frankrijk en Groot-Brittannië om een 2e / 3e of 4e plaats. Nog niets aan de hand voor de toeschouwer. Rond de 1.500 meter was het duidelijk dat de strijd om een 2e plek niet meer mogelijk was. Ja het zou in de laatste 500 meter harder moeten gaan om nog 3e te worden. En daar haperde het binnen de ploeg. Geen 4e plek was het resultaat, nee het werd een kille 5e klassering.
 
De nog jonge ploeg (kort bij elkaar) heeft nog een dikke maand om zich voor te bereiden op de WK in het Bulgaarse Plovdiv (9-16 september 2018).
Instagram