logo WKHet WK Junioren voor onze Spaarne-roeiers zit er op.
Vanochtend zijn de B-finales gevaren. Hier een korte terugblik op de prestaties van Gijs en Guus & Wietse.
 
Gijs (2-)
De start is voor Gijs en Willem Stoop lastig: anderen knallen sneller uit de startblokken en dan is in de eerste 500 tot 1.000 meter al een groot verschil met de tegenstanders. 
 
Ook in deze race was dat niet anders. Na 1.000 meter was duidelijk dat een sportieve verrassing er niet meer in ging zitten. De eerste 3 ploegen waren niet meer te achterhalen.
Wat gewoon knap was om te zien was de inspanning in de laatste 500 meter om te proberen toch nog een plek hoger te eindigen. De strijd om de 5e plaats gingen Gijs en Willem aan en die verloren zij net.
 
Guus & Wietse
De 8+ had 3 tegenstanders. Na het niet-halen van de A-finale waren velen buiten de boot benieuwd of het de ploeg zou lukken nog één maal te vlammen. Een waardige afsluiting van het toernooi doet dan veel goed.
 
Net als in de voorwedstrijd en herkansing was de ploeg traag uit de start; na 500 meter een 4e positie.
Vervolgens begon de ploeg op stoom te komen: na 1.000 meter lag de ploeg 2e en het verschil met de Russische ploeg was minder dan 0,6 seconde.
De eindsprint die volgde was indrukwekkend. Met bijna 3 seconden voorsprong werden Guus en Wietse winnaar van de kleine finale.
 
Meer informatie op www.worldrowing.com
Instagram