2018 Bernkastel prijsuitreikingVier ploegen van Het Spaarne zijn afgelopen weekend afgereisd naar Bernkastel om mee te doen aan de Grüner Moselpokal. Velen bij Het Spaarne kennen deze mooie internationale najaarswedstrijd al een aantal jaren. Het mooie aan deze wedstrijd is de keerboei halverwege. Twee kilometer heen, zo snel mogelijk rondmaken om de keerboei en twee kilometer terug roeien. Start en finish zijn op dezelfde plek, voor het publiek dat altijd enthousiast aanmoedigt. Ook dit jaar was het wederom prima georganiseerd en prachtig weer.

 

Het team van Bas Vroon met stuurvrouw Anique Tempels zette rond tweeën de snelste tijd neer met 14 minuut 11 seconden in de Masters C 8+ categorie. Tempo 38 bij de start en 33,5 tijdens de gehele wedstrijd gaven het team vleugels. Volledig vermoeide 'vleugels' aan het eind, maar toch.....

Hun tijd was de allersnelste in de A-C en E-I categorie, want bijna iedereen had al geroeid. Rond vier uur werd het nog even spannend toen de Masters D van start gingen. Sterke ploegen kwamen in de buurt, maar de tijd  van 14:11 bleef staan en daarmee mag team Vroon zich dit jaar de snelste Masters 8+ van de Grüner Moselpokal noemen.

 

Met het blik om de nek werd deze mooie wedstrijd traditioneel afgesloten met veel lokale witte wijn en muziek. Al met al een wedstrijd en feest die de rit meer dan waard waren.

Instagram