novembervierenHet duurde even maar hier is dan de terugblik op de November Vieren van afgelopen zondag. De welbekende najaarswedstrijd over de Amstel; vanaf het Kalfje tot de Hoop. 4 kilometer lang knallen. Met 15 ploegen van de in totaal 362 inschrijvingen was Het Spaarne niet in alle 33 velden actief. De resultaten waren sportief fraai. En dat allemaal voorzien van prachtig zonnig weer. Aan het einde van de dag tekende het Spaarne voor drie blikken. Één voor de J14, één voor de J18 en één voor de VE4+.

De jeugd.

M17/18:

Van de 11 ploegen waren er 2 van Het Spaarne. Eén met een stuurman van Het Spaarne en één met eigen roeisters. Winst was er voor de combinatie gestuurd door onze stuurman Mees van Nierop met roeisters van Die Leyte en De Laak.

Keurig met een 4e plaats eindigde de ploeg van Anouk Beerens, Merel Leegstra, Isabelle Haak en Amber Breed met als stuurvrouw Rianne de Jonge.

 

M15/15: (16)

In dit veld van 16 ploegen deden 2 Spaarne-combinaties. De combinatie RIC/Spaarne met Janna van Geest, Roosmarijn Hanemaayer, Josephine van Grafhorst en Cécile Bras met stuur Mila Burger werd 8 e en de combinatie van Spaarne/RIC/Gouda met Jet Poolman, Coco Marijn Kuyvenhoven, Sarah Nordemann en slag Halley Heideveld met stuur Nadine Groos  werd hierin 13e.

 

M14: (4)

Hier streden vier ploegen om de winst. De ploeg met Luna Kuiper, Marit van Geest, Zoe Smithuis en slag Amély Carrière en stuur Elina Ortolo werd 2e .

J17/18:

In het veld van 10 ploegen deed Het Spaarne mee met 2 ploegen. Bijna was het de 1e en 2e plaats. De 1e plaats was voor Gijs Schwarz, Guus Mollee, Wietse Morreau, Joost Schwarz en als stuur – daar heb je hem weer - Mees van Nierop. Kennelijk weten ze bij Laga niet hoe een stuurman wel succesvol kan worden ingezet. Op iets meer dan een seconde werd de ploeg van Julius Rupert, Robbe Mourits, Daan van der Hoeven en Tomba Morreau met als stuurvrouw Nadine Groos 3e.

 

J15/16:

In een veld van 15 ploegen voer Siem Leliveld in een combinatie met Raoul Potters (Leerdam), Enno van Lingen (RIC) en Maxim Meijerink (Ossa) en stuurvrouw Marit va Geest keurig naar een 7e plaats.

 

J14:

Vijf ploegen streden in dit veld. Het Spaarne combineerde met RIC. Dat pakte goed uit. Winst was er voor Rombout Jansen, Pieter van Mourik, Jeppe Broek en Maarten Leegstra met als stuurvrouw Zoë Smithuis.

 

De veteranen

Traditioneel vormen de Tromp Boat Races en de November Vieren de najaarswedstrijden waaraan veel veteranen van onze vereniging deelnemen. Dit jaar was het aantal ploegen, in tegenstelling tot andere jaren, beperkt. In dames ploeg en 5 heren ploegen.

 

Veteranen dames

In het veld van de gestuurde dubbelvier waren 49 ploegen. Jeannette de Boer, Nynke Jelles, Saskia Prins en Mirjam  Esveld met als stuurman Matthijs Joon roeiden netjes naar een 37e plaats.

 

Veteranen mannen

In de gestuurde vier, met in totaal 34 ploegen, voeren drie ploegen mee. Winst was er in de categorie E voor Eric d'Arnaud, Bert Luteijn, Willem Jan van der Hoeven en Arold de Vries. Gestuurd werden zij niet door Jos Büller hoewel dat wel zo in de inschrijving stond.

Ook in het E-veld starten de ploegen van Peter Smits, Joris Drontmann, Roeland de Korte en Jeroen Drijfhout met als stuur Roef Riesthuis en Toni Scheuchenpflug, Jan Bloem, Paul Wintgens en Guido Hollander met als stuur Paula Knape. Vooraan eindigden zij niet maar wel keurig direct achter elkaar.

In de gestuurde dubbelvier waren maar liefst 63 ploegen. Gewonnen werd er niet. De ploeg van Bart Aukes, Bernard Bakker, Arend-Jan van Welsenes en Daniël Carrière met als stuurvrouw Amély Carrière werd 30e en die van Alexander Brokx, Stefan de Bakker, Arnt Scholtens en Peter Zuiddam met als stuur Zoë Smithuis 4e.

Het najaar zit er op voor de grote nummers. Enkele roeiers maken zich klaar om in de skiff op 25 november op het Eemskanaal mee te doen aan de Hel van het Noorden. De voorbereidingen voor de Heineken roei Vier Kamp en de Head of the river in maart 2019 zijn gestart.

Instagram