headerfotoloods.jpg
20210924_193329Laser400
20140530_200219.jpg
124545-IMG_1028 - kopie.jpg
154236-4O5A6535-Pano-MvO-1920.jpeg
MerijnSoeters-lr-online-2417-pano.jpeg
previous arrow
next arrow

Een korte impressie van de Heineken Roeivierkamp

logo heinekenNa bijna het hele weekeinde wachten en schuiven in schema's (!) mocht onze dames8 toch nog starten op zondagmiddag. Veel laagjes aan en zeker met een tas vol droge kleding gingen we vanaf het Spaarne op pad naar RIC. Het voordeel van al het geschuif in de schema's was dat wij niet hoefden op te riggeren en zo de boot komen overnemen. De herenploeg voor ons stapten totaal verkleumd uit; dat oogde beroerd. Maar goed, we hadden onze zinnen gezet op toch het roeien, dus dan ook niet piepen, en gaan.

 

We gingen goed ingepakt het water op. Oproeien, met wat oefeningen en opzetjes, dat ging nog wel, ook qua wind. Dit stuk op de Amstel lag nog vrij in de luwte, vanaf de Omval de stad in was pal wind tegen, dus extra trappen de laatste 750 meter was het devies.

 

Bij het oplijnen voor de start was al duidelijk dat niet alle ploegen zouden gaan starten, zeker 9 boten in ons veld verschenen niet aan de start. Plots was daar onze coach Menno, wat 'n geweldige verrassing! Ook hij trotseerde dus de wind en regen. Geweldig. We startten redelijk vooraan in het veld, wat bij de Heineken inhoud dat je vrijwel zeker zal worden opgelopen door betere ploegen. Chaos in de stad is altijd leuker voor het publiek, zo vlak voor de finish bij Nereus is de gedachte.

 

Net na de start voel je dat je eigenlijk te koud bent om gelijk vol te roeien, geleidelijk wordt je wel snel warmer en gaat het lopen. Tot aan de Omval ging het wel aardig, toen werden we naar buiten gedrukt door snellere boten en dat zorgde ervoor dat we toch wel wat te veel extra meters moesten maken, juist op het stuk van de volle wind tegen. Zelden ben ik zo blij geweest om de finish over te gaan.

 

Die 2.500 meter is altijd sneller voorbij dan je eigenlijk bedenkt van tevoren; het is eigenlijk meer een grote sprint. Jammer was dat door de kou en de wind de echte sprint van 250 meter was afgelast. Daar hadden we zo op geoefend, maar ja er was al zoveel keer wat afgelast en verplaatst dat dit er ook nog wel bij kon.

 

Vervolgens snel terug naar RIC, afriggeren en boot opladen, met hulp van Menno en Guido. Bedankt Guido voor het geregel en het vervoer van alle botenwagens.  Dat is toch altijd veel werk en het is altijd strak en goed geregeld! Toen snel de warmte in, heerlijk even napraten en zeer tevreden naar huis. Komend weekend de HEAD, hopelijk in iets betere omstandigheden.

 

DV8/vanuit de HAARLEM,

Namens hen,

Petra Tel

Instagram