headerfotoloods.jpg
20210924_193329Laser400
20140530_200219.jpg
124545-IMG_1028 - kopie.jpg
154236-4O5A6535-Pano-MvO-1920.jpeg
MerijnSoeters-lr-online-2417-pano.jpeg
previous arrow
next arrow

“Koninklijke” combi 8+ wint in Alkmaar.

20190414 AA race team VroonDe Vroon 8+ won op de AA race afgelopen weekend het blik bij de verteranen A-C. Een derde AA race blik op rij voor het team.

 

De Akersloot-Alkmaar race begint voor veel Spaarneleden ondertussen een vaste voorjaarsklassieker te worden. Deze vier kilometer wedstrijd is een perfecte generale repetitie voor de Spaarne Lenterace. Het is te merken dat er steeds meer animo voor deze wedstrijd komt, want dit jaar waren er zelfs twee ritten met de botenwagen nodig om alle boten daar te krijgen. Guido Hollander en de “vetclub” commissie zijn hiervoor onmisbaar. Ook dit jaar liep alles dankzij hen gesmeerd.

 

Omdat de vaste Vroon 8+ stuurvrouw afwezig was, viel Christien Riep van onze Koninklijke evenknie “De Maas” uit Rotterdam in. Een “Koninklijke” combinatie dus.

Na een tweede plek op The Hour en hun hoogste klassering ooit op de Head (16e en snelste Spaarne 8+), probeert team Vroon die vorm vast te houden richting Spaarne Lenterace. Een mooi doel, maar ook voor de gezellige sfeer en de live muziek na afloop moet je in Alkmaar zijn. Deze winter heeft het team veel getraind om het tempo hoger te leggen en de haal daarbij lang te houden. De vraag was echter of het ook zou lukken in de hectiek van een wedstrijd.

 

Het was een koude editie dit jaar. Met dikke thermokleren aan vier kilometer oproeien, om daarna de tegenstanders in de ogen kijken voor de start. En wat een start! Vooraf was besproken om hard weg te gaan, want het is nog geen 15 minuten. Volle bak dus. Tempo 40+ was moordend de eerste paar honder meter en daarna uitzakken richting tempo 35. Dat vasthouden was niet alleen lichamelijk heel erg zwaar, maar ook mentaal. Alles doet pijn halverwege, maar je MOET door. Ik was er bij.... het lukte.....maar het fenomeen pijngrens kreeg een nieuwe betekenis. De lat is weer hoger komen te liggen voor ons dit seizoen.

Bij de start was bewust een ruim gat gelaten met de voorgaande boten om vrij water te hebben. Op de finishlijn waren de twee voorgangers bijgehaald, zonder dat ze obstakels vormden. Perfecte strategie van stuur en slag. Met een tijd van 14:34 met een gemiddelde snelheid van 16,5 km/u mocht het blik voor de veteranen A-C in ontvangst genomen worden.

Ook de vrouwen club dubbel 4 en de meisjes16 dubbel 4 hebben blik gewonnen in hun divisies, beiden met een baanrecord.

 

Op naar de Spaarne Lenterace!

Instagram