headerfotoloods.jpg
20210924_193329Laser400
20140530_200219.jpg
124545-IMG_1028 - kopie.jpg
154236-4O5A6535-Pano-MvO-1920.jpeg
MerijnSoeters-lr-online-2417-pano.jpeg
previous arrow
next arrow

Spaarne jeugd uitstekend uit de startblokken op het Nederlands Kampioenschap kleine nummers

Na een heel bijzonder weekeinde vol sterk bezette wedstrijden kunnen we concluderen dat onze roeiers en roeisters prima uit de Corona winter zijn gekomen. Een weekeinde ook waarin voor het eerst sinds september weer eens een 'echte' roeiwedstrijd plaatsvond. Dit Nederlands Kampioenschap in kleine nummers was helaas alleen nog maar voor de absolute elite, in ons geval 1 meisje en 5 jongens. Wel is er na dit eerste evenement ook zicht op een aantal mooie wedstrijden voor al onze wedstrijdroeiers.
 
Het format voor de wedstrijd was eenvoudig. Waar NK skiff velden voor 18- en 16-jarigen normaal gesproken wel 50 deelnemers per veld tellen was er op deze wedstrijd enkel plaats voor de 36 beste junioren roeiers en roeisters van Nederland. Er was ook geen veld voor 16 jarigen, Amély Carrière moest daarom meeroeien met de 18-jarigen. Ook was er geen Jongens 18 2- veld als gevolg waarvan Siem en Hugo, net als enkele andere junioren tweetjes in het Elite (senioren) veld moesten starten.
Het was dus een gek weekeinde, niet alleen was het zonder vieren en achten veel rustiger dan normaal op de baan, ook was er een sneltest straat bij de ingang ingericht waar iedereen die het terrein wilde betreden verplicht op Corona getest moest worden. Dat kostte al met al toch wel een half uurtje en het was dan ook fijn om te zien dat er voor de kamprechters een aparte (snellere) teststraat was ingericht. Sommige zaken blijven gelukkig wel bij het oude.... Wat ook bij het oude bleef was de blijdschap van de roeiers dat ze weer mochten starten. Het weer hielp enorm mee en naast de zon deed ook het weerzien met oude roei vrienden de coaches en bestuurders zichtbaar goed.
 
De wedstrijd startte op zaterdag met een time-trial, voor de beste 24 in de skiff direct gevolgd door een kwart finale, de roeiers bleven tussen die wedstrijden in de boot. Amély Carrière kwam uitstekend door de time trial en plaatste zich als 9e voor de kwart finale. Helaas had ze een beetje pech met de loting waardoor ze met een snelle tijd toch net 4e in haar kwartfinale werd, hierdoor greep ze net naast een plaats in de halve finale. Op zondag nam ze echter sportieve revanche door de C-finale duidelijk te winnen. Hiermee is ze dus de 13 van Nederland in het M18 veld en één van de allersnelsten in haar leeftijdscategorie t/m 16 jaar. Een fantastisch resultaat waarop ook haar coaches, Elena, Daniël en Thomas, terecht zeer trots waren.
 
Bij de jongens roeiden Robbe Mourits, Rombout Jansen en Tim Jordan in de skiff. Robbe is (al 2 jaar...) de regerend Nederlands Kampioen bij de jongens 16 en wilde nu graag laten zien ook op dit niveau bij de beste te horen. Rombout en Tim zijn nog een jaartje jonger en ontwikkelen zich het laatste jaar razendsnel, voor Tim is dit zelfs de allereerste wedstrijd.
In de time trial wisten alle drie de jongens zich met respectievelijk een 12e (Robbe), 15e (Rombout) en een 23e (Tim) plek te plaatsen voor de kwart finales. Robbe won vervolgens zijn kwartfinale en plaatste zich voor de halve finale. Rombout mistte diezelfde halve finale op een haar en werd verwezen naar de C-finale, Tim zagen we zondag terug in de D-finale.
Robbe wist zich op zondag met een 3e plaats in de halve finale naar de finale te roeien. Hier lag alles open en greep hij, na een spannende race om plek 2,3 en 4, uiteindelijk net naast het brons. Een teleurstelling voor hem, een teleurstelling echter die niet wegneemt dat dit een uitstekende prestatie is. Rombout en Tim deden ook goed mee in hun respectievelijke finales waarbij Rombout 4e in de C-finale en Time 2e in de D-finale werd. Hiermee finishten dus 3 Spaarne roeiers bij de beste 20 van Nederland, een zeer mooi resultaat.
 
Naast het geweld in de skiff startten Hugo van Dordrecht en Siem Lelieveld in de 2-. Zoals eerder gemeld moesten zij het uitvechten tussen de grote mannen in het Elite veld. Wel pakte het zo uit dat alle juniorenploegen na de time trial samen een finale voeren waarin Hugo en Siem met volwassen en aanvallend roeien en een razendsnelle tijd de snelste juniorenploeg waren. Uitgeput en juichend kwamen ze over de lijn en alhoewel ze zichzelf dan wel niet 'echt' Nederlands Kampioen mogen noemen kunnen ze op de titel van 'virtueel Nederlands Kampioen J18 2-' uiteraard supertrots zijn. Iets wat natuurlijk ook geldt voor hun coaches Walter, Helena, Niels en Derk 
 
Terugkijkend was het dus een mooi weekeinde, een weekeinde waarin onze meest ervaren roeiers eindelijk weer eens kunnen starten en waarin we zagen dat het niveau in onze teams hoog is. Hoe mooi dit ook is, het geeft wel een dubbel gevoel dat de andere roeiers in de teams zichzelf nog niet hebben kunnen laten zien. Ook zij trainen superhard en laten veel snelheid zien. Het lijkt er gelukkig op dat ook voor hen binnenkort mooie wedstrijden in het verschiet liggen maar laten we allemaal maar even duimen dat dat ook echt gaat lukken!
 
Bovenaan op de foto staat een hele blije Amély Carrière na het winnen van de C-finale. De andere foto's zijn van Hugo van Dordrecht & Siem Lelieveld en archieffoto's van Robbe Mourits, Rombout Jansen en Tim Jordan.
Instagram