headerfotoloods.jpg
20210924_193329Laser400
20140530_200219.jpg
124545-IMG_1028 - kopie.jpg
154236-4O5A6535-Pano-MvO-1920.jpeg
MerijnSoeters-lr-online-2417-pano.jpeg
previous arrow
next arrow

Drie titels op het Nederlands Kampioenschap voor grote boten

Op het dit weekeinde verroeide Nederlands Kampioenschap voor grote boten hebben onze roeisters en roeiers maar liefst drie nationale titels behaald. In totaal werden mogen vier van onze atleten zich nu 'Nederlands Kampioen' noemen.
 
NK M16 2x
Op zaterdag roeiden Luna Kuiper en Amély Carrière, na een zeer overtuigend gewonnen voorwedstrijd, in een net zo indrukwekkende finale naar de titel in het NK N16 2x. In een goede tijd en met maar liefst 11 seconden voorsprong op de nummer twee lieten zij er geen twijfel over bestaan waar de beste M16 ploeg van Nederland roeit.
Alhoewel het er voor de kijkers misschien erg eenvoudig uitzag was het voor de roeisters toch erg spannend. Na een lange tijd zonder wedstrijden hadden ze geen enkel beeld van de tegenstander, de opluchting bij Luna was dan ook erg groot toen ze al snel veel voorsprong pakten: 'Bij de 1 kilometer aangekomen merken we dat we wel heel erg voor liggen, en onze snelle wedstrijdhaal gaat over in een stayer'. Aldus Luna.
 
NK J18 4-
Ook Rombout Jansen behaalde zijn eerste NK titel (J18 4-) op zaterdag, Hij roeit, samen met zijn ploeggenoten Tim Jordan, Siem Lelieveld en Hugo van Dordrecht al geruime tijd mee met het boordroei project van de KNRB dat zich richt op een uitzending naar de Coupe de la Jeunesse. De vier van Rombout toonde zich in een onderlinge wedstrijd met vier ploegen uit deze groep duidelijk het sterkste en mocht zo de blikken op het vlot in ontvangst nemen.
In hetzelfde veld eindigde de vier met Hugo en Siem als 3e en werd Tim 4e waarbij moet worden opgemerkt dat de verschillen tussen de nummers 2, 3 en 4 minimaal waren.
 
NK M16 4x-
Op zondag mochten Luna en Amèly, nu aangevuld met Teuntje Mollee en Bente van der Westen (Gouda) het in de vier (M16 4x-) proberen. Ook hier was de spanning groot. De wedstrijd ontwikkelde zich echter al net zoals in de twee en de dames werden met een indrukwekkende voorsprong Nederlands Kampioen. Hiermee wonnen ze alle NK velden voor Meisjes 16, een zeer indrukwekkende prestatie die natuurlijk ook afstraalt op hun coaches Elena, Thomas en Daniël.
 
Overige velden
Ook in de overige velden werden knappe prestaties geleverd. Teuntje Mollee won met overmacht haar eerste wedstrijd in de skiff (M14 1x) en in de J16 2x roeiden maar liefst drie Spaarne ploegen mee. Quinten en Roef wonnen overtuigend hun voorwedstrijd en kwamen zo in de finale. Een finaleplaats was er ook voor Tomer en Jenno. In de finale werden deze ploegen respectievelijk 5e en 6e. Voor Arthur en Leendert was er een plek in de b-finale waar zij als 5e eindigden.
Een zeer mooie wedstrijd was er ook voor de J16 4x- met Tomer, Jenno, Per en Arthur. Waar zij met een 3e plek maar net de finale haalden lieten zij in de finale duidelijk hun beste roeien zien. Met een prachtige 3e plek, op een dekje afstand van de nummer twee veroverden zij zo het brons. Een resultaat wat ongetwijfeld naar meer smaakt voor deze jonge ploeg en hun coaches Elena, Walter, Derk en Niels.
Ook Maxim Meijerink had een goede dag, hij won zijn voorwedstrijd in een sterk J18 1x veld en werd in de finale uiteindelijk 5e.
Zoë Smithuis combineerde met Liza (de Hoop) in de M18 2x. In dit sterke veld moesten zij (niet onverdienstelijk) genoegen nemen met een plek in de B-finale waar zij uiteindelijk als 7e over de streep kwamen. Pieter van Mourik en Laurens Wetzels roeiden in een vergelijkbaar sterk veld ook maar mooi naar de B-finale in het J18 2x veld.
Ten slotte startte ook nog een volledige Spaarne J18 8+, zoals altijd was het weer een prachtig gezicht om zo een grote verenigingsploeg te zien. In een sterk veld eindigden zij uiteindelijk als 3e.
 
Tot slot
Wat heerlijk voor onze roeisters en roeiers om eindelijk weer eens met zijn allen naar een wedstrijd af te kunnen reizen en het beste van zichzelf te laten zien. Het was voor iedereen superspannend om te zien hoe ze uit de lange coronapauze gekomen waren. Uit de resultaten kunnen we wel concluderen dat ze er goed uit zijn gekomen. We kijken dan ook vol vertrouwen, en met zeer veel enthousiasme, uit naar de rest van het seizoen!
Instagram