headerfotoloods.jpg
20210924_193329Laser400
20140530_200219.jpg
124545-IMG_1028 - kopie.jpg
154236-4O5A6535-Pano-MvO-1920.jpeg
MerijnSoeters-lr-online-2417-pano.jpeg
previous arrow
next arrow

Zilver voor Amély en Luna en tweede plaatsen voor Teuntje op de Internationale Regatta in München

Al jaren is de internationale junioren regatta in München de zwaarst bezette junioren regatta van Europa. Voor de meeste Europese bonden is het glasheldere water van deze baan, vlak na de nationale trials in de skiff en 2-, de ideale locatie om hun kandidaten voor de wereldkampioenschappen uit te testen.
En getest werd er! Namens Het Spaarne werden Amély Carrière en Luna Kuiper (2x en 4x-), Teuntje Mollee (1x en 2x) en Rombout Jansen (2x en 4x-) door de KNRB in het oranje uitgezonden. Ze startten allemaal in twee verschillende nummers en werden zo niet alleen op hun absolute snelheid, maar zeker ook op hun flexibiliteit en inpasbaarheid getest. Terugkijkend kunnen we stellen dat zeker de meiden hier uitstekend in. geslaagd zijn. Amély en Luna roeiden een sterke race in de 2x en behaalden in het altijd zware 4x- veld, het nummer waar ze na de medailles op de Coupe de la Jeunesse zo van houden, een prachtige zilveren medaille. Teuntje was ook lekker op dreef en werd nipt tweede in haar finale heat in de 'B' (Onder 17) skiff. Op zondag deed zij dit, samen met Anna Menke van de Hunze, in de 2x nog eens dunnetjes over.
 
Luna en Amély
De eerste start was zaterdag voor Luna en Amély in de 2x. In een zwaar veld met drie voorwedstrijden was een plek bij de beste twee nodig voor een plaats in de A-finale. Helaas grepen ze hier in een buitengewoon spannende race op een paar meter naast en werden ze 3e. In de B-finale hadden ze pech met een ongunstige baan en konden de uitstekende voorwedstrijd niet het gedroomde gevolg geven. Op zondag draaiden ze gelukkig alles om. In hun 4x- kwamen ze met een 3e plek in de A-finale, hier trokken ze vervolgens alle registers open en pakten het zilver. Ze eindigden vlak achter de Duitsers (niks nieuws hier...) maar voor Polen, Zwitserland en Tsjechië. Een resultaat waarmee ze laten zien absoluut met de Europese top mee te kunnen en terecht heel tevreden zijn. Luna vat het zelf mooi samen: 'Ik denk dat we echt alles hebben gegeven en onder elke omstandigheid het beste van onszelf hebben laten zien'.
 
Teuntje
Vanwege haar lage leeftijd startte Teuntje op zaterdag in de 'B' skiff. In dit veld zijn geen voorwedstrijden maar directe finale heats die elk een winnaar opleveren. Hier eindigde Teuntje in haar heat als 2e en behaalde ze de 3e tijd overall. Een uitstekend resultaat. Teuntje is de Nederlands Kampioene in de M16 1x en op zondag startte ze samen met de Nederlands kampioene M18 1x, Anna Menke, in de 2x. Ook in dit veld was er sprake van heats en werd ze weer 2e in de 3e tijd overall. Ook Teuntje mag dus terugkijken op een succesvol debuut op het hoogste niveau.
 
Rombout
Rombout startte, net als Luna en Amély, op zaterdag in de 2x en zondag in de 4x-. In de voorwedstrijd van de 2x werd hij met een 3e plek doorverwezen naar de C-finale waar hij vervolgens een sterke wedstrijd voer. Opvallend is dat hier de tijden over alle finales behoorlijk dicht bij elkaar lagen. In de 4x- op zondag kwamen ze na een teleurstellende voorwedstrijd op zondag in de C-finale waar ze een mooie wedstrijd konden varen
 
Elena
Dan nog even dit. Onze eigen Elena van der Hoorn was als coach ook uitgezonden. Een kroon op het vele werk en passend bij alle successen van haar coachteam. Aan haar stem te horen heeft ook zij alles gegeven en we zijn dan ook bijzonder trots op haar en haar team!
Instagram