headerfotoloods.jpg
20210924_193329Laser400
20140530_200219.jpg
124545-IMG_1028 - kopie.jpg
154236-4O5A6535-Pano-MvO-1920.jpeg
MerijnSoeters-lr-online-2417-pano.jpeg
previous arrow
next arrow

6 Spaarne roeiers gaan internationaal en succesvolle DIYR

Terwijl u hopelijk geniet van de zomer (-vakantie) werd er op het Spaarne en de Bosbaan nog steeds hard getraind. Zes roeiers Spaarne roeiers mogen in het Nederland pakje de sportieve strijd met de wereld aangaan.

Wereldkampioenschap in Varese

2022 KHB AmelyLunaTeuntje

Na een zwaar seizoen moesten Amély Carrière, Luna Kuiper en Teuntje Mollee opnieuw racen voor een plek in de WK equipe. Tijdens de Holland Beker werden de roeiers getest op fitheid en snelheid. En snel waren de dames. Na sterke races konden de Spaarne roeiers en coaches elkaar omarmen. Alle 3 roeisters roeiden bij de top 8 waarmee de missie was geslaagd. Amély en Teuntje roeien in de JW4x samen met 2 roeisters van Willem3. En Luna roeit in de JW4-. Een fantastisch resultaat voor het coachteam van Toef Jaeger en Elena van der Hoorn. Kijk dit weekeinde dan ook naar de live races in Varese (Italië) op worldrowing.com.

Dagelijks zijn de prestaties te volgen op NLRoei.nl, de KNRB site roeien.nl, youtube en Instagram

 

Coupe de la Jeunesse in Spanje

2022 Coupe JennoEen week na de Holland Beker was de grootste juniorenwedstrijd van Nederland: de Dutch International Youth Regatta (DIYR). 55 teams van het Spaarne deden mee waaronder Jenno Schmersal, Per Blommer en Roef Riesthuis. En ook nu werden internationale uitzendingen verdiend. Jenno gaat in de JM8+ en Per en Roef gaan in de JM4+ naar de Coupe de la Jeunesse in Spanje. Daan van der Biezen zal de JM4+ gaan coachen en Marco Blauwhof zal hen als chef de mission begeleiden. Een mooi coach resultaat voor Rob Takkenberg, Daan van der Biezen, Kasper van der Heiden, Dennis Kuijk, Niels Janning en Richard Briscoe.

2022 DIYR J18 4 Meer informatie over de Coupe de la Jeunesse is te vinden op: https://couperowing.org/

 

 

 

 

Dutch International Youth Regatta (DIYR)

Zoals gezegd 55 Spaarne teams deden mee aan de DIYR. Dus veel boten moesten mee. De grote én kleine botenwagen reden naar de Bosbaan. En wat deden de Spaarne junioren het goed. Voor sommige was het voor het eerst dat ze op een 2 kilometer baan roeiden. Met een officiêle start, kamprechters, 6 banen naast elkaar. Alle roeiers hadden een geweldig weekeinde. Zonder iemand tekort te willen doen benoemen we hier een aantal sportieve hoogtepunten voor:

- Claire Borgonje en Eriya Lintelo (M16 2x)
- Gijs Baas en Julian Binkhorst (J16 2x)
- Kika Kwant (M18 1x)
- Kika Kwant en Julia Kolkman (M18 2x)
- Kes Hamminga, Bram Blok, Brandon Wagner, Adam Shaw en stuur Jide Stoker (J16 4*)
- Sophie Schravendijk, Floor van de Lande, Fietje Heeroma, Catherina Boeder en stuur Charlotte Schravendijk (M18 4*)
- Max Carrière en Walter Keller (J12 2x)

Een volledig overzicht van de uitslagen is te vinden op time-team.nl en fotos: https://www.diyr.nl/foto-22/

De wedstrijd kan niet zonder kamprechters en vrijwillgers, zoals onze Spaarne kamprechter Veronique Homs en organisator Elena van der Hoorn.
En geen coaches geen roeiers. Onder leiding van Leander Knab, Marieke van der Meij, Arnout Hagens, René van Doorn, Pieter Blussé, Niels Janning, Daniël Carrière, Esther Hoogstraate en de vele ouders was dit weekeinde niet mogelijk geweest. Waarvoor dank!

Instagram