headerfotoloods.jpg
20210924_193329Laser400
20140530_200219.jpg
124545-IMG_1028 - kopie.jpg
154236-4O5A6535-Pano-MvO-1920.jpeg
MerijnSoeters-lr-online-2417-pano.jpeg
previous arrow
next arrow

Coupe de la Jeunesse 2022 - Zondag 7 augustus

Vandaag stonden er vier wedstrijden met Spaarne roeiers op het programma:

  • 08:35 heats 4+, 11:10 finales 4+ (teruggetrokken)
  • 10:15 heats 8+, 14:15 A Finale J8+

Tweede wedstrijddag: Vierde plaats voor Jenno in de 8+, de 4+ heeft zich helaas moeten terugtrekken.

Vandaag weer hetzelfde schema als gisteren. Om 06:00 uur ontbijten en 08:30 de start van de 4+. Het was weer een mistige ochtend aan het stuwmeer van Castrelo de Miño. De wind kwam dit maal schuin van voren.
2022 Coupe 4 zondagDe mannen in de gestuurde vier kregen de instructie mee om de eerste 1000 meter figuurlijk gesproken 'dood' te gaan: net zoals alle andere landen verschrikkelijk hard startten. Helaas konden ze toch net niet helemaal mee komen met de rest van het veld en restte de 4e tijd en dus de B-finale. Ondanks dat was het de beste race die ze gevaren hebben afgelopen weken, zei de trotse coach Daan van der Biezen.

Jammer genoeg moesten zij zich vanwege een door de hitte onwel geworden roeier terugtrekken voor de finales. Tegen een middagtemperatuur van 36°C kon 20 kilo koelijs niet op om de roeiers voldoende te koelen voor, tijdens en na het roeien.

De Acht

2022 Coupe 8 zondag HeatsDe 8+ had weer een hele mooie en vooral spannende wedstrijd, net zoals gisteren. De jongens lagen tot en met de 1700 meter gelijk met de Italianen. Ditmaal waren de Italianen net wat sterker. De vermoeidheid sloeg toe bij de Nederlandse ploeg. "Je ziet toch dat de tegenstand een stuk fitter is dan wij. Zij zullen zeer waarschijnlijk ook een jaar ouder zijn." aldus Jenno Schmersal. Echter de race van onze mannen 8+ was perfect uitgevoerd. Precies volgens plan, alleen de vermoeidheid zal al te veel in de benen van de voorgaande wedstrijden.

 

 

2022 Coupe 8 zondag JennoDe zondag hebben de jongens 8+ een vierde plaats in de A Finale behaald. De grote winnaar van het toernooi is Groot Brittannië. Zij hebben veel gewonnen, dan al niet tweede of derde geworden. Alle jongens en meiden van Nederland hebben er voor gezorgd dat we uiteindelijk in het eindklassement de vierde plek hebben behaald. Dat is een presentatie op zichzelf.

 

 

 2022 Coupe baanAlle wedstrijden en ceremonies zijn inmiddels ten einde en de boten weer op de botenwagen. En niet te vergeten: DE traditie van de Coupe (maar ook op iedere internationale wedstrijd): pakjes, shirts en petjes ruilen met de andere landen voordat de lange weg met bus en vliegtuig naar Nederland kan worden ingezet. 

2022 Coupe DaanEen dankwoord nog aan Marco Blauwhof voor het organiseren van de fantastische en leerzame eerste wedsttrijd op het internationale toneel. En de coaches voor de intensieve voorbereidingen in de afgelopen weken en tijdens de wedstrijden te allee tijden klaar stonden, voorbereid waren op alles en iedere dag weer volop energie mochten schreeuwen langs de kant.

 

 

2022 Coupe SPA NED

Alle roeiers en roeisters hebben na een majestueus weekend kennis kunnen maken met het roeien tegen andere landen en een bak ervaring opgedaan die ze weer kunnen gebruiken in het volgende seizoen.

Het roeiseizoen is dan eindelijke afgesloten. Iedereen kan nog een paar weken van de vakantie genieten en in september de draad oppakken voor een volgende Coupe (in Amsterdam!) of EK/WK.

Foto's: Derk Riesthuis

Instagram