headerfotoloods.jpg
20210924_193329Laser400
20140530_200219.jpg
124545-IMG_1028 - kopie.jpg
154236-4O5A6535-Pano-MvO-1920.jpeg
MerijnSoeters-lr-online-2417-pano.jpeg
previous arrow
next arrow

Luna, Teuntje en Roef Nederlands Kampioen

Afgelopen weekeinde werd op de Bosbaan het Nederlands Kampioenschap in kleine nummers gevaren. Kleine nummers betekent in dit geval skiff (1x) en twee zonder stuurman (2-). Omdat deze wedstrijd ook dient als selectiemoment voor de nationale equipe is de bezetting hier altijd maximaal.

Vooraf werd al reikhalzend uitgekeken naar de strijd bij de meisjes. Zowel bij de meisjes onder 19 (Luna Kuiper) en onder 17 (Teuntje Mollee) roeit de favoriet bij het Spaarne. Beide meisjes wisten vorige week de kwalificatiewedstrijden op de bosbaan voorjaarsregatta al te winnen en alle ogen waren dan ook op hen gericht.

Ondanks alle druk losten ze de verwachtingen volledig in en werden ze met overmacht Nederlands Kampioen. Op basis van deze resultaten zijn ze uiteraard uitgenodigd voor de KNRB uitzending naar München, deze eer viel ook Amély Carrière ten deel die door een blessure helaas niet kon starten.
Bij de jongens roeide Roef Riesthuis met Sjoerd van de Laak in de 2-, zij waren vrijdag al de snelste in de kwalificerende time trial en wisten ook de finale op zondag te winnen. Daarmee mogen ook zij zich Nederlands Kampioen noemen.

Met deze uitslagen gaan maar liefst drie van de vijf beschikbare titels bij de junioren mee naar Heemstede. Een ongekende prestatie waar de coaches (en de vereniging!) terecht zeer trots op zijn. Het had zelfs nog mooier kunnen zijn want Adam Shaw greep met zijn vierde plaats in de J16 skiff helaas net naast het podium. Op zichzelf al een prestatie van formaat omdat hij een week geleden pas zijn eerste wedstrijd in de skiff voer. In hetzelfde veld bereikte ook Julian Binkhorst het hoofdtoernooi waar hij keurig vierde werd in de C-finale.

Gijs en Berend, de ploeggenoten van Adam en Julian, sloegen dit weekeinde de handen ineen en starten in de J16 2x waar ze vierde in de finale werden. Ditzelfde deden Adam en Bram in het Eerstejaars J16 2x veld, vlak achter hun ploeggenoten Kristian en Jan.

We kijken terug op een mooi en dominant weekeinde waar de Nederlands Kampioenen een duidelijke inspiratie waren voor hun jongere verenigingsgenoten.

Complimenten ook voor de coaches, Elena, Rob, Niels, Toef, Victor, Meinoud, Bret, Derk en Nynke. Wil je komend seizoen ook onderdeel worden van dit sterrenensemble, als coach of als roeier, stuur dan een mail naar

Instagram