headerfotoloods.jpg
20210924_193329Laser400
20140530_200219.jpg
124545-IMG_1028 - kopie.jpg
154236-4O5A6535-Pano-MvO-1920.jpeg
MerijnSoeters-lr-online-2417-pano.jpeg
previous arrow
next arrow

Zonnige Spaarne Lenterace groot succes

Driehonderd boten, dertienhonderd roeiers, honderdvijftig vrijwilligers en tachtig taarten, verdeeld over twee schitterende dagen: voilá, de Spaarne Lenterace in een notendop.

Op 13 en 14 mei vond de 43e editie van de SLR plaats op onze vereniging. De sportieve dynamiek op de vereniging en in de hele buurt was fantastisch. Het Marisplein en de straten in de omgeving veranderden in een groot botenterrein waar alle deelnemende verenigingen een plek vonden. Dankzij de jeugdleden van het Spaarne, ‘de Runners’, die af en aan liepen met riemen gingen de honderden deelnemende boten vlot te water.

De jeugd startte bij Cruquius voor een race over twee kilometer. De overige roeiers raceten vanaf de ringvaart tot het vlot over 4,5 kilometer tegen – vooral op zaterdag - een fris noordenwindje.

Door het prachtige weer was het stilleggen van de scheepvaart een grote uitdaging. Door de sterke organisatie, de hulp van de reddingbrigade en de vele leden die vanaf het water met hun sloep stand-by waren is het gelukt om de wedstrijden vrijwel ongestoord te laten verlopen.

Met de heropening van de Bovenloods van vorige week nog in de benen kwam het clubgebouw fantastisch uit de verf. Iedereen kan trots zijn op deze vereniging die zoveel actief sportende leden heeft, die óók nog eens allemaal (echt állemaal) hun persoontje staan als het aankomt op het helpen van de organisatie.

In het fotoboek vind je een heleboel foto's van de Spaarne Lenterace. De komende dagen komen er nog foto's bij.

Instagram