De zeilafdeling van onze vereniging is de laatste jaren flink gegroeid. Momenteel zijn we in het bezit van vijf Polyvalken waarin door ca. 20 instructeurs zo'n 50 Spaarneleden instructie wordt gegeven. Wij zeilen op de Mooie Nel, een klein en rustig water aan de rand van het recreatiegebied Spaarnwoude. De zeilboten liggen bij onze dependance aan de Mooie Nel. De instructie geven we op de Mooie Nel, ideaal instructiewater om alle manoeuvres en handelingen te oefenen.

 

Het Spaarne leidt in principe op voor de Spaarne zeilproef, maar je kan eventueel ook de landelijk erkende examens van het CWO II en III kielboten doen. Als je ergens anders een zeildiploma hebt gehaald of een ervaren zeiler bent, dan is dat, net als bij het roeien, niet voldoende. Wij willen graag dat je ook op de hoogte bent van onze specifieke Spaarne regels voordat je een zeilboot kan afschrijven en meenemen. Zie Opleidingen voor meer informatie over de zeilopleiding, CWO en de zeilproef.  

 

Er is een standaard bootbehandeling en iedereen laat de boten op dezelfde manier achter. Hierdoor blijven de boten netjes en ontstaat er geen ergernis over een slordige boot. Een en ander is te bekijken in de handelingenlijst (eerst inloggen!) en op de pagina bootbehandeling.

 

Ten behoeve van de zeilinstructie worden de benzinetankjes van de buitenboord motoren van onze polyvalken zoveel mogelijk iedere week bijgevuld. Gering eigen gebruik (ligbox uit en in) is geen probleem, maar bij meer gebruik van de motor gaan we ervan uit dat je de tank weer netjes bijvult.

Inschrijven instructie
Vanaf 1 januari kan je je inschrijven voor zeilinstructie door een mail te sturen naar . Je krijgt van onze zeilopleidingscoördinator een retourmail met een aantal vragen o.a. je voorkeur voor het instructiemoment.

 

Instagram