IMG 3160 350Gisteren was het Koningsdag, de bouw ligt even stil. Een mooi moment om kort terug te blikken en de stand van zaken op te maken.

 

De afgelopen week is hard gewerkt om de hal af te krijgen, dinsdag waren de bouwers klaar en konden we starten met de werkzaamheden in eigen beheer.

De toegangsdeuren waren al door Elmer gemaakt, een belangrijk deel van het schilderwerk is uitgevoerd door vrijwilligers van het Spaarne en woensdag streek Elmer de laatste laag verf er op. Het zijn mooie deuren geworden!

 

Maandag 1 mei worden de deuren geplaatst, hiervoor hebben al verschillende vrijwilligers zich aangeboden om te helpen. Ook gaan we starten met het leggen van de zoldervloer waarvoor al het voorbereidende werk, het plaatsen van de balken, door de aannemer is gedaan.

 

Gelijktijdig zijn de hoofdsteigers geleverd en geplaatst, ze liggen in een mooie lijn in het water precies volgens tekening, ook zijn de meerpalen geplaatst en de zeilboten liggen nu op de nieuwe ligplaatsen. De zeilinstructies kunnen starten!

 

Zodra eind mei het totale werk voldoende is afgerond worden de boten ook weer in de afschrijvingslijst opgenomen en kunnen ze weer door de leden worden afgeschreven en gebruikt, meer informatie over bereikbaarheid en ontsluiting van het gebouw volgen nog.

 

In week 18, te beginnen op 1 mei, start de uitvoering van de tweede fase van de grondwerkzaamheden en de verdere aanleg van de nuts-infrastructuur. We verwachten voor het eind van de maand ook de aansluitingen op water, elektriciteit en riool te hebben. Voor de planning zijn we afhankelijk van de nutsbedrijven, deze worden wat opgehouden door eisen in dit gebied in de broedtijd.

 

Onderdeel van de grondwerkzaamheden is ook de aanleg van de bestrating zodat we binnenkort niet meer door zand en modder hoeven te lopen.

Verdere berichten volgen als we weer een fase verder zijn.

 

Alle foto's en films van de bouw vind je hier.

 

Instagram