2017 05 19 1Het is even stil geweest, maar dat betekent niet dat we zijn gestopt met de bouw, integendeel: inmiddels is het gebouw opgeleverd, het staat er mooi bij en voor veel Spaarneleden die even kwamen kijken een verrassende kennismaking met onze nieuwe locatie. Aan de binnenkant is te zien dat de zolderverdieping er ligt, ook de basis van de sanitaire groepen en de entree is voor een groot deel voorbereid. De profielen en kozijnen zijn gesteld, een deel van de kalkzandsteenblokken is gelijmd, nu nog de afwerking: stukadoren en tegelen.

 

De steigers zijn voor een deel gereed, een haventje is ontstaan waar nu de Spaarneboten al zijn afgemeerd en de instructeurs zijn al gestart met de zeillessen vanaf de nieuwe locatie. Op 6 juni is de levering en plaatsing van de roeivlotten gepland, vanaf die datum is het dan ook mogelijk om ter plaatse te komen kennismaken als onderdeel van een rondje Liede bijvoorbeeld.

 

2017 05 19 3Ook de aanleg van het terrein vordert, voor een deel is de bestrating gelegd, het is halfverharding in een vlakke uitvoering, als het gras wat hier gezaaid wordt binnenkort gaat groeien staat het gebouw in een mooie groene omgeving. Verwacht wordt dat volgende week de gehele bestrating is gelegd. De plaatsing van de hekwerken is gepland voor de week van 20 juni, dan wordt ook het nieuwe sluitsysteem geleverd en kunnen de sleutels worden uitgereikt aan de leden die van de locatie gebruik gaan maken. Uitleg over dit systeem volgt in een volgend bericht.

 

Ook is de volgende week de aansluiting op elektra en water gepland, de mantelbuizen zijn geboord en de kabels en overige infrastructuur is voorbereid.

2017 05 19 2Door verschillende leden is meegewerkt om zover te komen, er kwamen mensen vegen, blokken lijmen, timmeren en ook werken aan de bedrading voor de elektra.

De komende weken gaat Dirk Jan, die dagelijks met grote inzet actief is, even op vakantie, met de leden die zich hebben opgegeven gaan we verder werken aan de binnenkant. Om goede voortgang te maken zou het wenselijk zijn om nog een ervaren timmerman en stukadoor te hebben, we kunnen dan sneller de toiletten beschikbaar stellen aan de gebruikers. Opgeven kan via   Ik wacht met spanning op de reacties.

 

Op de foto’s is te zien hoe een en ander er nu bijstaat, een mooie aanvulling voor onze mooie vereniging.

Instagram