155646 DJI 0068Het Spaarne heeft na negentig jaar weer een eigen locatie in Haarlem. Aan de Mooie Nel is na jaren vergaderen, nog een vergadering en om tafel zitten met in totaal 27 partijen eindelijk de zeillocatie klaar. Daarmee is een gekomen aan een periode van elf jaar zwerven met de zeilbootjes. 
 
Windstil
De opening was afgelopen zaterdag reden voor een feestje: roeiers gingen 's middags in optocht van de Loods in Heemstede naar de Mooie Nel. Het was er prachtig weer voor. Door het mooie weer was het druk op het Spaarne met andere boten. 
Noordelijker, bij de Mooie Nel, bleek dat het mooie weer ook een nadeel had. Prima roeiweer gaat niet goed samen met prima zeilweer: het was bijna windstil. De demonstratie van het aangepast zeilen kwam daardoor niet helemaal uit de verf. 
Het was beter weer voor een borrel buiten, waarbij maar eens te meer duidelijk werd dat Spaarneleden van bitterballen houden. Serveersters van restaurant Loef moesten de bitterballen zelfs even onder een theedoek verstoppen om te zorgen dat iedereen uiteindelijk een bal kon hebben.
 
Stoelen  
Voorzitter Steven Olthof en commissaris Fer Haak van het zeilen en toerroeien stonden uitgebreid stil bij alle ontwikkelingen die er zijn geweest voor de nieuwbouw van de Loods een feit was. Voor Dirk Jan Huizinga was het zaterdag een feestdag. Hij mocht het bord met de naam op het gebouw onthullen. Binnen wijst hij op een paar stoelen die hij ooit bij Connexxion uit de containers redde. ,,Ik heb ze toen meegenomen met de gedachte: die komen ooit bij ons in een eigen loods te staan. En nou staan ze hier." 
 
Klik op de foto voor een vergroting. Alle andere foto's van de opening vind je in het fotoboek.

 

Instagram