GJB 20170922.041 350Op 23 januari kwamen tien Spaarneleden - en twee mogelijk aanstaande leden - aan tafel in De Loods in Heemstede. Onder leiding van Evert Abeln spraken zij over de vraag hoe we bij Het Spaarne het zeilen met gehandicapten gaan opstarten. Ook de CAR was goed vertegenwoordigd, want het is natuurlijk de bedoeling dat we goed gaan samenwerken. Dat betekent bijvoorbeeld dat het zeilen niet gaat plaats vinden op de tijden dat de CAR aan het roeien is.

 

Er moet heel wat geregeld worden. Daar zijn afspraken over gemaakt. We gaan bijvoorbeeld op donderdag- en zondagochtend beginnen. In de praktijk zullen we bekijken of dat de goede momenten zijn. Per dagdeel zijn vijf begeleiders nodig. En we doopten dit werk Spaarne Sailability.

 

De begeleiders gaan op donderdag 3 en zondag 6 mei eerst zelf goed kennis maken met de boten en alles wat daar bij hoort.

Wil je al meer weten? Neem dan contact op met met Evert via:  

 

De foto is van de eerste proefvaart op 22 september 2017, een dag voor de feestelijk opening van onze locatie aan de Mooie Nel. Foto('s): Gert Jan Binkhorst. Klik op de fot voor een vergroting.

 

Instagram