zeilen5Geregeld wordt gevraagd waarom de boten nog niet in het afschrijfsysteem staan. De verklaring hiervoor is helder: de boten staan na de winter nu op de kant voor onderhoud. Eerder kon niet omdat de hefwagen en de stallingkarren nog moesten worden gemaakt. Het staartje van de winter leverde ook bijzondere plaatjes op aan de Mooie Nel. Dit seizoen zullen de boten voor de winter op de kant staan.

 

zeilen6

Op 31 maart werden de boten gelift, hiervoor is gebruik gemaakt van onze nieuwe hellingwagen. Om ze goed en veilig op de kant te stallen beschikken we nu over stallingkarren, deze stallingkarren maken het mogelijk om het noodzakelijke onderhoud in eigen beheer te doen, op termijn scheelt dit veel in de kosten. Onder de bezielende leiding van ons nieuwste erelid Dirk Jan is een ploeg enthousiaste vrijwilligers de hele zaterdag bezig geweest met het liften van de boten. Ook mooi om te constateren was dat de in eigen beheer gemonteerde hefwagen en ook de stallingbokken wat maatvoering en verdere uitvoering betreft helemaal klopten, Dirk j. kan trots zijn op het werk wat hij hiervoor heeft gedaan, inclusief alle berekeningen. De komende twee weekenden zijn de verdere werkzaamheden gepland, daarna kan het zeilseizoen echt beginnen op de nieuwe locatie. We zullen een bericht plaatsen als het werk gedaan is. Nog enkele vrijwilligers zijn welkom, aanmelden kan via , de stuwende kracht en coördinator van deze klus, Miriam Steenbergen, zal dan berichten wanneer je welkom bent.

 

Ter voorbereiding op de activiteiten zijn de instructeurs al twee maal bijeen geweest voor de organisatie van het komende seizoen, Alex Enthoven coördineert dit als opvolger van Jan Doude van Troostwijk.

Aanmeldingen voor zeilinstructie kunnen gericht worden aan

Ook belangstellenden voor wedstrijdzeilen kwamen al tweemaal bijeen, de coördinatie hiervoor wordt verzorgd door Ruud van de Kasteele.

 

De voorbereidingen voor Spaarne-Sailability zijn ook gestart, coördinatie hiervan is in handen van Evert Abeln en Hanneke Piek. Een mooie groep vrijwilligers heeft zich hiervoor al aangemeld, ruimte voor meer is er natuurlijk altijd.

 

Last but not least: het zeilend scheehout van het Spaarne is dit jaar gastheer voor de landelijke bijeenkomst. Op 28 april zullen vele mooie wherry’s in Heemstede starten voor een rondje Liede en een bezoek aan onze zeillocatie. De coördinatie hiervan is in handen van Freek de Jong en Evert Abeln.

 

De komende periode houden we je op de hoogte via de website, loods en de nieuwsbrief.

Instagram