valkenvullenValkenvullen: Zondag 9 September is er weer een gelegenheid om kennis te maken met de prachtige zeillocatie op de mooie Nel en eens te ervaren hoe het is om de helmstok van een valk ter hand te nemen. Doel is om lekker te zeilen ongeacht of je geen, weinig of veel ervaring hebt. Een ieder komt aan zijn haar trekken.
Wil je verroeste zeilervaring afstoffen, of kijken of zeilen wat voor je is, of je ontspannen over de plas laten varen, dat kan allemaal.
De verzameltijd is 13 uur bij de Mooie Nel. We verdelen ons over de boten, waarbij gezorgd wordt dat elke boot voldoende ervaring aan boord heeft en zeilen dan tot een uur of vier en na het opruimen en schoonmaken van de boten tijd om nog onder het  genot van een drankje te palaveren.

Opgave op de Spaarne website  www.hetspaarne.nl/valken-vullen

 

wedstrijdzeilenWedstrijdzeilen: Zoek je wat meer uitdaging en wil je jezelf meten met de zeilers van de verenigingen rondom de mooie Nel, dan zijn de zeilwedstrijden op 8 & 9 september misschien wat voor je. Deze worden georganiseerd door buurvereniging HZV. Alle wedstrijden worden laagdrempelig gehouden zodat iedereen mee kan doen. De gelouterde wedstrijdzeiler houdt rekening met nieuwkomers, want ook tijdens de wedstrijden geldt: “Vaert samen, dan vaert ge wel.”
Zaterdagmiddag wordt er een wedstrijd gevaren en zondag worden er twee gevaren. Het leukst is natuurlijk beide dagen mee te varen, maar lukt dat niet dan kan je ook voor 1 dag opgeven.
Ook hier voor kun je je via de site opgeven: www.hetspaarne.nl/valken-vullen

Instagram