RooieNel1 350Op zondag 7 oktober 2018 was het zover, de zon scheen en er stond een mooie wind. Met als getuige de genodigden, Spaarneleden maar ook andere betrokkenen, vond de doop plaats van de volgboot die was aangeschaft ter ondersteuning van de Spaarne-Sailability activiteiten. Om deze nieuwe activiteit binnen onze vereniging op verantwoorde wijze te kunnen uitvoeren was een goede volgboot noodzakelijk. Om deze te kunnen aanschaffen is een beroep gedaan op de J.C. Ruigrok Stichting, die op de aanvraag positief besliste. Een voor dit doel zeer geschikte boot met buitenboordmotor kon vervolgens worden aangeschaft.

 

RooieNel2 350Ons Spaarnelid Femke, enthousiast zeiler vanaf het begin, verrichtte de doopplechtigheid, daarbij vertelde ze met een stralend gezicht hoe blij ze is om met hulp van de vele vrijwilligers te kunnen zeilen.”Het geeft me een gevoel van vrijheid op het water om weer zo zelfstandig mogelijk te kunnen varen”. Ze dankte daarbij nadrukkelijk de mensen die het allemaal mogelijk maken. Geheel in de traditie van onze vereniging werd daarna de boot gedoopt met het Spaarnewater dat de twee locaties van de KR&ZV Het Spaarne met elkaar verbindt en wenste Femke de “ Rooie Nel” een goede vaart.

                                                                                          

RooieNel3 350Na de doopplechtigheid kon nog een tijd genoten worden op het water, nu met ondersteuning van de nieuwe volgboot.

 

Klik op de foto's voor een vergroting.

Instagram