valkenvullenAfgelopen jaar zijn we gestart met het Valkenvullen. Dit was een groot succes zodat we dit jaar hiermee doorgaan. Het doel is om zeilers in spe die geen Spaane zeilbevoegdheid hebben de gelegenheid te bieden om om eens kennis te laten maken met de prachtige zeillocatie op de Mooie Nel en eens te ervaren hoe het is om de helmstok van een valk ter hand te nemen.


Doel is om lekker te zeilen ongeacht of je geen, weinig of veel ervaring hebt. Een ieder komt aan zijn haar trekken. Wil je verroeste zeilervaring afstoffen, of kijken of zeilen wat voor je is, of je ontspannen over de plas laten varen, dat kan allemaal. Ook is dit een ideale gelegenheid om eens met je roeiploeg een andere outing te hebben ipv elke keer naar Bennebroek te varen.

 

Verzameltijd is 13 uur bij de Mooie Nel. We verdelen ons over de boten, waarbij gezorgd wordt dat elke boot voldoende ervaring aan boord heeft en zeilen dan tot een uur of vier en na het opruimen en schoonmaken van de boten tijd om nog onder het genot van een drankje te palaveren.

Dit zijn de data van de komende 3 keer:

  • Zaterdag 4 mei 13-16 uur
  • Pinkstermaandag 10 juni 13-16 uur
  • Zaterdag 29 juni 13-16 uur

Opgave op de Spaarne website  www.hetspaarne.nl/valkenvullen

Instagram