028_EvR_okt19.jpg
002_EvR_okt19.jpg
140439-IMG_6946.jpg
143913-DJI_0043.jpg
152122-DJI_0026.jpg
20140530_200219.jpg
20210924_193329Laser400
previous arrow
next arrow

Zeilers staan in de startblokken

De winter is voorbij, we hebben kunnen genieten van een weekje wintersport in Nederland, maar nu kruipt de temperatuur weer langzaam omhoog naar dubbele cijfers, de schaatsen kunnen weer in het vet en het zeilersbloed gaat weer kriebelen.

Dit weekend was het helaas nog te koud om de boten in de antifouling te zetten, de komende 2 zaterdagen 3 en 10 april hopen we op betere omstandigheden en zullen we onder leiding van Dirk-Jan aan de boten werken om ze over 3 weken weer in tiptop conditie klaar te hebben zodat we vanaf 18 april weer de mooie Nel op kunnen. Graag aanmelden om te komen helpen via

De boten zijn dan wel klaar, maar kan er ook gezeild worden binnen de huidige corona regels? Yes we can 😊.  Met twee personen per Valk kan er gevaren worden, de zeilers kunnen onderling de 1,5 meter afstand goed in acht houden. Natuurlijk kan er ook prima in de eenpersoons lasers gevaren worden. 

We hadden heel wat activiteiten gepland om er een spetterend jaar van te maken, daar moeten we nog even geduld mee hebben. Gezien de huidige coronaregels is het onverantwoord om met grote groepen bij elkaar te komen (denk aan opening zeilseizoen, doop boten, vrijdagavond-zeilen etc.).
Ook het Sailability zeilen kan helaas nog niet van start gaan. Zodra er meer mogelijk wordt zullen we hier de draad in oppakken en hoor je van ons.

De Zeilinstructie kan wel van start gaan, het helpt hierbij dat de avondklok een uurtje opschuift. Vanaf 19 april starten de groepen op de maandag-, dinsdag- en donderdagavond en op donderdagochtend. Wekelijks wordt er geoefend, weer of geen weer. Bij ‘geen weer’ is er tijd om dieper op de theorie in te gaan en toch ook die lastige knopen onder de knie te krijgen. Mail naar als je interesse hebt. Ook als je zelf instructie zou willen geven.

Intensief instructieweekend 1-2 mei.
Voor de enthousiaste cursist die extra vaart in zijn/haar zeilvorderingen wil zetten, organiseren we een speciaal weekend met twee volle dagen instructie. Alle tijd om goed te oefenen en zo een boost aan je zeilniveau te geven. Je kunt in zo’n weekend ook je ‘versleten’ vaardigheden weer even mooi oppoetsen. Het aantal inschrijvingen is beperkt, dus geef je snel op via  

Laserinstructie
Afgelopen jaar heeft het Spaarne twee sportieve eenmansboten van het type Laser aangeschaft. Het zeilen hierin vergt net weer wat andere vaardigheden dan zeilen in de valken. Momenteel wordt er gewerkt aan het opzetten van een cursus. Heb je interesse, mail dan naar . Ook als je zelf instructie wilt geven.

Het afschrijven van de boten zal ook na de laatste materiaaldag weer opengesteld worden zodat eenieder met een zeilbevoegdheid zelf weer een boot kan afschrijven. Heb je nog geen tag vraag die dan deze aan via

Is je bloed ook gaan kriebelen van al deze mooie vooruitzichten, maar heb je geen zeilervaring of is het heel lang geleden dat je in een zeilboot hebt gezeten, meld je dan aan via of bij

Tot ziens op het water.

Arend-Jan van Welsenes

 

Instagram