028_EvR_okt19.jpg
002_EvR_okt19.jpg
140439-IMG_6946.jpg
143913-DJI_0043.jpg
152122-DJI_0026.jpg
20140530_200219.jpg
20210924_193329Laser400
previous arrow
next arrow

Zomer Zeilactiviteiten

We brengen graag vier Zomer Zeilactiviteiten onder je aandacht.

Vrijdagavond zeilen

Elke twee weken wordt er een vrijdag zeilavond georganiseerd. Iedereen is welkom, jong oud, ervaren, onervaren. Een lekkere afsluiting van de week en ook een prima gelegenheid om kennis te maken met het zeilen op de Mooie Nel. Vanaf 18:00 uur verzamelen, verdelen over de boten. De ervaren zeilers nemen hierbij de onervaren zeilers mee, zodat iedereen die avond aan haar/zijn trekken komt. Na ca 2,5 uur varen houden we het voor gezien, meren we de boten af en is er nog een gezellige nazit waarbij iedereen wat eten/drinken inbrengt en dit deelt.
Vrijdag 30 juli en Vrijdag 13 augustus

 

Zaterdag 28 augustus zeilen op de Kaag

Deze dag zoeken we nieuw zeilwater op en wel op de Kaag. De hele dag de tijd om dit prachtige vaarwater met de verschillende meren en slootjes te verkennen, van de Kever, tot het Zweiland.
Om ook weer eens nieuwe ervaring op te doen. Vooral voor cursisten die tegen hun 2 niveau aanzitten een uitgelezen gelegenheid om hun ervaring net nog weer een nieuwe dimensie te geven met het varen op vreemd water. We huren boten bij jachthaven Mollema, aan de Ringvaart. De kosten zullen hoofdelijk omgeslagen worden (reken op ca 25 euro pp). Tussen de middag houden we een picknick op een van de eilanden.


Zondag 29 augustus afzeilen voor niveau 2

Deze middag worden zeilproeven afgenomen voor Spaarne-2 kielboot bevoegdheid. Overleg met je instructeurs of je eraan toe bent. Je kunt je aanmelden bij Milou op

 

Zaterdag 4 sept lustrum-vlootschouw

KR&ZV Het Spaarne bestaat 135+1 jaar en dat vieren we een weekend lang. Op 4 september houden we een vlootschouw voor alle boten van de vereniging; roeiboten én zeilboten. De zeilers maken hier een tweedaags instructie-evenement van. Zaterdag gooien we de trossen los bij de Mooie Nel en zetten koers richting Penningsveer. Hier strijken we de mast om het lage bruggetje te passeren en hijsen daarna weer om het volgende stukje te zeilen. Dit zal zich een aantal keren herhalen waarbij ook stukjes peddelend en bomend afgelegd worden. Als het mee zit hebben we gunstige wind om de Ringvaart af te varen en anders is het een prima oefening in opkruisen in nauw vaarwater. Na de vlootschouw op de Molenplas varen we door naar de Loods om samen met de roeiers de feestavond te hebben.
Zondagochtend is er een herhaling, in omgekeerde richting, en brengen we de boten weer terug. Je kunt je opgeven voor één of beide dagen.

 

Aanmelden voor een of meer van deze activiteiten kan via dit formulier


De zeilcommissie

Instagram