Welkom

In 2017 is op verzoek van het bestuur de commissie Historie & Archief in het leven geroepen. Doel van deze commissie werd de brede en zeer omvangrijke geschiedenis van de KR&ZV Het Spaarne te rubriceren. Geen gemakkelijke maar wel een uitdagende klus waar 6 benoemde commissieleden voortvarend mee aan de slag zijn gegaan.

In 1985 is het papieren archief overgebracht naar het Noord-Hollands Archief in Haarlem. Veel is daar digitaal terug te vinden.

Vervolgens heeft de commissie het papieren archief tussen 1985 en heden doorgenomen en ingedeeld. Vanzelfsprekend kwam de vraag boven of we nu de stap zouden kunnen gaan maken naar een eigen digitaal archief waar alle leden van het Spaarne ook inzicht in kunnen krijgen.

Op deze website kunt u de geschiedenis van het Spaarne in. U kunt de agenda’s en notulen van de ALV’s bekijken, het rijke fotoarchief ophalen en ook Spaarne 125 jaar doornemen.

Maar er is natuurlijk veel meer!

Neem gerust eens de tijd om via deze site kennis te nemen van de blikkenlijst, de lijst met ere-leden en leden van verdienste. Allicht komt u een aardig Weetje tegen waarvan u het bestaan niet wist.

En zo is er nog veel meer digitaal te bekijken op deze interessante site.

De commissie Historie & Archief wenst u veel leesplezier en mocht u zelf nog bekend zijn met een stukje Spaarne geschiedenis waarvan deze site geen melding maakt, neemt u dan contact op met de secretaris van de commissie, Jeanette Broer, via of met de webmasters () en we nemen contact met u op.

Instagram