Grote vlootschouw op de Molenplas - zaterdagmiddag 4 september – 14.00 uur

Roll up HetSpaarne 1080

Alle Spaarne boten gaan het water op. De zeilboten komen van de Mooie Nel, alle roeiboten vanuit de Loods, de motorboten worden in gereedheid gebracht en de Molenplas wordt het water voor wederom een unieke vlootschouw.

Deelnemers ontvangen een munt voor gratis eten en drinken tijdens het Foodtruckfestival.

MAAR… dit kan uitsluitend als ook jij actief meevaart!

Vanaf de Loods zullen de boten in kleine aantallen vertrekken vanaf 14.00 uur. De organisatie vereist rust en vaardigheid om alle roeiers en zeilers veilig via het Spaarne en de Ringvaart op tijd op de Molenplas te krijgen. Aldaar blijven alle boten ongeveer een half uur liggen zodat de nodige foto’s en films kunnen worden gemaakt. Op signaal en op tijd mogen de boten weer terug varen waarna ze stuk voor stuk de kant op kunnen.

Voor alle veiligheid worden strakke regels opgesteld, worden aanwijzingen gegeven en enkele motorboten begeleiden deze schouw.

Voor versnaperingen in de boot wordt gezorgd door sponsor Dirk van den Broek uit Hoofddorp.

Stel alvast je eigen team samen, zorg tijdig voor intekening want voor de 1000 leden zijn slechts ongeveer 100 boten beschikbaar. We gaan uit van zo’n 300 leden die deze kans niet voorbij willen laten gaan.

Informatie over hoe, waar en wanneer – zie de website en de persoonlijke e-mail van 9 juli aan alle Spaarneleden

Bij alle activiteiten tijdens het lustrumweekend Spaarne 135+1 wordt rekening gehouden met de dan vigerende coronamaatregelen.

Instagram