headerfotoloods.jpg
20210924_193329Laser400
20140530_200219.jpg
124545-IMG_1028 - kopie.jpg
154236-4O5A6535-Pano-MvO-1920.jpeg
MerijnSoeters-lr-online-2417-pano.jpeg
previous arrow
next arrow

Richtlijn Zichtbaarheid

De KNRB heeft ‘de Richtlijn Zichtbaarheid’ vastgesteld om vanwege veiligheidsredenen de zichtbaarheid van roeiers te vergroten door het dragen van High Visibility (Hi-Vis) of lichtgekleurde of witte kleding. Deze richtlijn nemen wij graag uiterlijk per 1 november 2022 over. Met beperkte inspanningen kan de veiligheid van roeiers aanzienlijk worden vergroot. Deze richtlijn heeft het karakter van een minimumrichtlijn.

De Richtlijn heeft geen betrekking op de vastgestelde clubtenue’s voor officiële wedstrijden.

De Richtlijn Zichtbaarheid:

  1. Skiff-roeiers, slag- en boegroeiers en stuurlieden dragen tijdens het varen voor eenieder die zich op het water bevindt en in alle omstandigheden goed zichtbare kleding. De voorkeur gaat uit naar Hi-Vis kleding.
  2. Wanneer de eigen kleding niet voldoet aan het voorgaande, draagt het betreffende lid dat stuurt een Hi-Vis veiligheidshesje over de kleding. Het Spaarne zal in ieder geval een aantal hesjes aanschaffen voor haar leden.
  3. Voor roeiers is dit hesje minder geschikt. Voor roeiers heeft Roeigoed het racerback hemd in het clubtenue van het Spaarne opgenomen. Dit is een mouwloos hemdje dat over je eigen kleding gedragen kan worden.
  4. Bij roeien tijdens tochten die bij uitzondering in het donker plaats vinden, (grachtentocht in Amsterdam) wordt het dragen van witte kleding boven de taille verplicht gesteld, naast de overige (wettelijke) veiligheidsvereisten (zie checklist Roeien in het donker KNRB).

Wij hopen met deze richtlijn de veiligheid op het water voor de leden verder te verhogen.

Doe het voor je eigen veiligheid!

 

Instagram