headerfotoloods.jpg
20210924_193329Laser400
20140530_200219.jpg
124545-IMG_1028 - kopie.jpg
154236-4O5A6535-Pano-MvO-1920.jpeg
MerijnSoeters-lr-online-2417-pano.jpeg
previous arrow
next arrow

Wedstrijd


Overzicht wedstrijden
In het jaaroverzicht van de KNRB staat ieder jaar een overzicht van wedstrijden die in Nederland worden georganiseerd. Op www.nlroei.nl, www.knrb.nl  en www.roeien.nl staat vaak actuele informatie over de wedstrijden. Daarnaast kun je op www.nlroei.nl vaak ook uitslagen van eerder verroeide wedstrijden vinden.  

Inschrijving voor wedstrijden
Het inschrijven voor wedstrijden kan alleen via de wedstrijdcommissaris (voor veteranen en clubroeiers kan dit via de vetclub ). Voor een ordentelijk verloop van de inschrijvingen moet je minimaal twee weken voor het sluiten van de inschrijftermijn een verzoek indienen. Vrijwel alle wedstrijden worden ingeschreven via het KNRB inschrijfprogramma. De inschrijvingen zijn ook via de site van de KNRB te controleren: inschrijvingen.knrb.nl

Inschrijfgeld voor Veteranen en Clubploegen is voor de roeiers zelf. Let op: boetes die worden opgelegd voor het niet verschijnen aan de start zijn ook voor rekening van de roeiers. Het Spaarne stelt in principe de botenwagen beschikbaar (mits beschikbaar), waarbij de wedstrijdafdeling de eerste gebruiker is. Daarom is het noodzakelijk om bijtijds te overleggen over mogelijkheden om ergens te starten.

 

Wedstrijdtenue

Voor deelname aan (nationale) wedstrijden is het dragen van wedstrijdkleding verplicht. De kleding van €œHet Spaarne€ zoals wedstrijdshirts en pakjes wordt verkocht via de Spaarnewinkel. Een fors deel van het assortiment wordt betrokken van Roeigoed. Op zaterdagochtend is (in het seizoen) de winkel open.

 

Toedelen van Permissie/wedstrijd boten

In het najaar wordt ieder jaar een aparte botenvergadering gehouden voor het toedelen van (achten en vieren) voor de Head, Heineken, Tromp Boat Race en Novembervieren. Hier worden dan ook onderlinge trainingsafspraken gemaakt over dubbel botengebruik. Toedeling gebeurt op basis van een vast aantal criteria zoals gewicht, resultaat vorig seizoen, nakomen van afspraken en de blokindeling van de wedstrijden. Jeugdploegen hebben voorrang op andere roeiers.   

Toedelen van Verenigingsboten
In het najaar wordt ieder jaar een aparte botenvergadering gehouden voor het toedelen van achten en vieren voor de Head, Heineken, Tromp Boat Race en Novembervieren. Hier worden dan ook onderlinge trainingsafspraken gemaakt over dubbel botengebruik. Toedeling gebeurt op basis van een vast aantal criteria zoals gewicht, resultaat vorig seizoen, nakomen van afspraken en de blokindeling van de wedstrijden. Ook hier hebben jeugdploegen in principe voorrang op andere roeiers.  

Permissieboten
Dit deel van de vloot is bedoeld voor onze jeugdroeiers en veteranen/clubroeiers. Deze boten zijn ook vooral bedoeld om gebruikt te worden bij nationale wedstrijden op de Bosbaan en langeafstandswedstrijden zoals de Head, Skiffhead, Heineken, etcetera). Toedeling gebeurt op basis van beschikbaarheid onder verantwoordelijkheid van de Wedstrijdcommissaris.  

Top-wedstrijdboten
Dit deel van de vloot is uitsluitend bedoeld voor onze (top)jeugdroeiers. Deze boten zijn ook vooral bedoeld om gebruikt te worden bij nationale wedstrijden en kunnen daarnaast gebruikt worden bij uitzendingen van Spaarneroeiers naar een Jeugd WK of Coupe de La Jeunesse. Toedeling gebeurt onder verantwoordelijkheid van de Wedstrijdcommissaris.

Instagram