headerfotoloods.jpg
20210924_193329Laser400
20140530_200219.jpg
124545-IMG_1028 - kopie.jpg
154236-4O5A6535-Pano-MvO-1920.jpeg
MerijnSoeters-lr-online-2417-pano.jpeg
previous arrow
next arrow

Toerroeien

Toerroeien kan bij het Spaarne uitstekend. We hebben een prachtige vloot en prachtig roeiwater. De toercommissie organiseert niet alleen tochten voor eigen leden, ook voor leden van andere verenigingen spannen we ons in door de Nationale Bollentocht te organiseren. Onze tochten vind je terug in de toerkalender rechts in beeld.

 

Behalve deelname aan de Spaarnetochten uit de toerkalender kunnen leden ook zelf tochten organiseren. Bijvoorbeeld omdat je een keer op stap wilt met je vaste roeigroep. Dat kan bij onze eigen roeivereniging, terwijl ook andere roeiverenigingen vaak bereid zijn gastvrijheid te verlenen en boten (soms tegen een geringe vergoeding) beschikbaar te stellen. Diverse leden hebben reeds een tocht gepland en daarvoor boten gereserveerd. Spaarneleden die ook een dergelijke tocht in eigen beheer willen organiseren en over de mogelijkheden van gedachten willen wisselen met de toercommissie, nodigen wij van harte uit met ons contact op te nemen. Meer daarover kun je lezen op de pagina 'toertocht organiseren?'.

 

Een toertocht kent doorgaans een hoog gezelligheidskarakter. Niet zelden worden wijn, toast en brie gerekend tot de standaarduitrusting van de roeiers, die dan op de meest idyllische plekjes worden genuttigd. Diverse roeiverenigingen organiseren echter ook toertochten voor de echte doorzetters onder de roeiers. Een speciale landelijke werkgroep coördineert deze tochten, waaronder de 11-steden tocht in Friesland en diverse tochten op de rivieren. Het gaat daarbij om marathon, estafette-, of  tochten met een wedstrijdkarakter. De afstanden variëren tussen de 50 en 200 kilometer. Een goede voorbereiding is dus wel gewenst. Heb je zin om aan één van die tochten mee te doen, neem dan contact met ons op voor meer informatie.

 

Instagram