headerfotoloods.jpg
20210924_193329Laser400
20140530_200219.jpg
124545-IMG_1028 - kopie.jpg
154236-4O5A6535-Pano-MvO-1920.jpeg
MerijnSoeters-lr-online-2417-pano.jpeg
previous arrow
next arrow

Laat je handicap achter op de steiger: Spaarne Sailability

Sailability 350Ook mensen met een beperking moeten van de zeilsport kunnen genieten. Ongeacht jouw beperking kun je toch (leren) zeilen. KR&ZV Het Spaarne werkt hierin samen met stichting Sailability Nederland.

 

Hulp nodig om in en uit de boot te stappen?

Tijdens de zeildagen vanaf onze zeillocatie aan de Mooie Nel zijn er altijd vrijwilligers die iedereen kunnen helpen. De instapplaats op de steiger is ook met een rolstoel goed bereikbaar. Ook is een tillift aanwezig waarmee je, als dat nodig is, in- en uit de boot geholpen kan worden. In het clubgebouw is een aangepast toilet.

 

Veiligheid. Nog nooit gezeild?

Veiligheid staat natuurlijk voorop. Er wordt gezeild in tweepersoons Hansa boten. Deze boten  kunnen niet omslaan en liggen heel stabiel in het water. Je zeilt samen met een vrijwilliger in de boot. Andere vrijwilligers begeleiden je in een volgboot en er zijn ook vrijwilligers op de steiger. In de boot draagt iedereen altijd een reddingsvest. De vrijwilligers zijn er om alle vragen te beantwoorden en assistentie te verlenen.

 

Gevoel van vrijheid

Alleen of samen in een zeilboot geeft een gevoel van vrijheid. Je geniet van wind, lucht en water. Je bepaalt zelf waar je naar toe wilt zeilen. Jij hebt het roer in handen.

 

Kosten

Aan het zeilen bij Het Spaarne zijn net als bij het roeien -behoudens het jaarlijkse lidmaatschap- geen kosten verbonden. Dit betekent dat je geen kosten per uur hoeft te maken (in tegenstelling tot de informatie op de sailability.nl site).

Een keertje komen kennismaken kost je alleen je tijd. Wees welkom. Meld je aan via ons mailadres: . Daarna kun je beslissen of je een proeflidmaatschap wilt nemen. Gedurende 3 maanden kan je dan kijken of Sailability echt iets voor je is. Na 3 maanden word je automatisch gewoon lid, tenzij je vóór die tijd bij de ledenadministratie aangeeft niet te willen doorgaan met roeien of zeilen. De kosten van dat proeflidmaatschap vind je hier.

 

Sailability2

De Hansa’s Jazz en Ric op de Mooie Nel.
Klik op de foto voor een vergroting

Instagram