headerfotoloods.jpg
20210924_193329Laser400
20140530_200219.jpg
124545-IMG_1028 - kopie.jpg
154236-4O5A6535-Pano-MvO-1920.jpeg
MerijnSoeters-lr-online-2417-pano.jpeg
previous arrow
next arrow

Dag van de Architectuur - “Roeigebouw Heemstede” te bezichtigen

Geschreven door Edward van der Zwaag

Het thema van de Dag van de Architectuur op zaterdag 17 juni 2023 was Toegang & Toegankelijkheid. Als een van de 4 gebouwen in Haarlem en omgeving werd de KR&ZV Het Spaarne hiervoor speciaal vermeld en aangeraden om te bezoeken. Doel van deze dag, aansluitend bij het thema Universele Toegankelijkheid gekoppeld aan het VN-Verdrag Handicap, was om een locatie te bezoeken waar je normaal gesproken niet zo snel (binnen)komt. Meer dan 35 geïnteresseerden brachten een bezoek aan ons vernieuwd verenigingsgebouw.

Geertje van Zwol, voormalig bestuurslid, Edward van der Zwaag, voorzitter Historie & Archief, en Theo Rooijakkers, architect Spaarne, verzorgden de hele door rondleidingen. Met het thema van de dag konden we aantonen hoe ons gebouw bereikbaar is voor mensen met fysieke en/of mentale drempels. De nieuwe lift, de kraan om roeiers in een roeiboot te plaatsen, het nieuwe aangepaste toilet, de brede gangen en drempelloos door het gebouw bewegen toont aan dat het Spaarne een voorloper is binnen de sportwereld.

Theo Rooijakkers gaf uitvoerig uitleg aan de hand van prachtige oude en nieuwe foto’s en plattegronden hoe ons gebouw was en hoe er gebouwd en verbouwd is. Alle ruimten werden getoond tijdens de rondleiding en vele vragen werden beantwoord. Veel waardering en enthousiasme mochten de rondleiders ontvangen en zelfs werden er nieuwe leden ingeschreven.

dag van de architectuur

Kortom, een goed initiatief van het ABC Haarlem om het Spaarne op te nemen waarbij ook veel van de 100 vrijwilligers van het ABC met hun aanwezigheid toonden waardering te hebben voor de renovatie van ons gebouw. En hulde aan allen binnen en buiten onze vereniging die zich hebben ingezet om de verbouwing dusdanig te regelen dat ook leden met een beperking indoor en outdoor bij ons kunnen sporten en van harte welkom zijn.

   

Instagram