headerfotoloods.jpg
20210924_193329Laser400
20140530_200219.jpg
124545-IMG_1028 - kopie.jpg
154236-4O5A6535-Pano-MvO-1920.jpeg
MerijnSoeters-lr-online-2417-pano.jpeg
previous arrow
next arrow

Rondje Liede – Sluitingstocht 2023

Geschreven door Sita Abbringh

Wat een geluk dat de Sluitingstocht in 2023 weer in ere is gesteld. Het weer op zondag 8 oktober was uitzonderlijk fraai, de temperatuur lag rond 19 graden en het was windkracht 2: ideale omstandigheden dus voor een mooie roeitocht! En naast de fysieke inspanning stond ook op het programma dat we lekker de hersens konden kraken met een pubquiz van maar liefst 5 rondes.

Om 13 uur, na een korte briefing, gingen de boten één voor één te water. Een mooi gezicht de verschillende boten te zien vertrekken richting hartje Haarlem. Door het zachte herfstweer zaten de terrasjes redelijk vol en hadden de mensen daar een mooi zicht op de in felgekleurde (Hi-Vis) passerende Spaarne-roeiers. Voor de meesten van ons was de zeillocatie aan de mooie Nel de eerste stop. De vlothonden stonden daar klaar om de boten binnen te halen. Onze groep had, net als bij veel andere boten, verdeeld wie wat zou meenemen, zodat er een overvloedige picknicktafel stond. Ruim voldoende om de energievoorraad weer aan te vullen voor de voortzetting van de tocht. En die ging verder de Binnenliede op. Daar passeerden we wat lage bruggen die de nodige stuurmanskunst en roeivaardigheden vereisten.

Via de Ringvaart van de Haarlemmerpolder roeiden we vervolgens naar de Molenplas, waar we wederom een wissel konden doen en even de benen konden strekken. Vanaf daar was het nog een klein stukje naar het vlot van de roeivereniging. Voor ons gevoel zaten de 21 km er zo op, de middag was in ieder geval voorbijgevlogen.

Gelukkig wachtte ons bij terugkomst nog een vervolg van de pubquiz en een heerlijke driegangenmaaltijd. De kookploeg had werkelijk voortreffelijk gekookt! De pubquiz eindigde in een ware nek-aan-nekrace die uiteindelijk werd gewonnen door team Smirnoff. De methode ‘een beetje van henzelf en een beetje van Google’ leverde hen de hoofdprijs op: voor ieder een gegraveerd bierglas. Een mooie herinnering.

De organisatie van deze gezellige en sfeervolle dag lag in handen van Marja, Joost en José en die hebben er een waar feestje van gemaakt!

Sita Abbringh

Instagram