headerfotoloods.jpg
20210924_193329Laser400
20140530_200219.jpg
124545-IMG_1028 - kopie.jpg
154236-4O5A6535-Pano-MvO-1920.jpeg
MerijnSoeters-lr-online-2417-pano.jpeg
previous arrow
next arrow

Kaarsje op het vlot!

Geschreven door Willem Jan van der Hoeven
Afgelopen zaterdagochtend werden bezoekers van het Marisplein getrakteerd op een bijzondere verrassing: bij aankomst werd hun een kaarsje uitgereikt. Deze onverwachte geste bleek een symbool te zijn voor iets groters.
 
Toen mensen nieuwsgierig informeerden naar de reden achter dit vriendelijke gebaar, kregen ze te horen dat het allemaal draaide om het herleven van de onderlinge afspraken die onze vereniging zo speciaal maken. Ditmaal ging het om het goed zichtbaar het water op. De boeg, stuur en slag worden geacht duidelijk omschreven “high visibility” kleding te dragen. Dit maakt je goed zichtbaar voor andere gebruikers van het vaarwater. Het kaarsje symboliseerde de zichtbaarheid in het donker.
 
De reacties op deze actie waren buitengewoon positief, en velen hadden de posters opgemerkt die bij de trap hingen. Het is fijn te zien dat vele leden goed gehoor geven aan deze richtlijn maar er is nog ruimte voor verbetering. In het winkeltje zijn volop materialen beschikbaar indien gewenst.
 
Deze keer ging het over zichtbaarheid, in de komende periode zal de focus zijn op het droog en schoon achterlaten van het gebruikte materiaal (boot, ergometers en krachthonk attributen). 
 
Als je ziet dat iemand de boodschap over het hoofd heeft gezien, wordt het op prijs gesteld als je die persoon eraan herinnert. Het succes van Het Spaarne wordt namelijk door ons samen gerealiseerd!
Instagram