headerfotoloods.jpg
20210924_193329Laser400
20140530_200219.jpg
124545-IMG_1028 - kopie.jpg
154236-4O5A6535-Pano-MvO-1920.jpeg
MerijnSoeters-lr-online-2417-pano.jpeg
previous arrow
next arrow

Sprankelend lente weekend op Het Spaarne!

Geschreven door Willem Jan van der Hoeven

Met de opkomst van de tulpen en de ontluikende blaadjes aan de bomen, begroeten we het voorjaar 2024 met open armen. Het afgelopen weekend was een ware viering van sport, hoop en natuur bij onze vereniging.

Vanaf woensdag verwelkomden we gasten vanuit alle hoeken van Europa voor onze bollentocht. Ondanks de soms uitdagende lenteweeromstandigheden, kunnen we met trots zeggen dat het een enorm succes was. Meer hierover verwacht ik binnenkort in onze loods en op deze website.

Ook werd, met dezelfde uitdagend weersomstandigheden, het Nederlands Kampioenschap verroeid op de Bosbaan.

Trots mogen we Teuntje Mollee feliciteren met haar titel als Nederlands Kampioene in de meisjes 18 skiff. Kristian Vreeken behaalde zilver in de Jongens 16 1x, terwijl zijn zus Tess de A-finale van de meisjes 16 1x bereikte. 

Adam Shaw heeft de aandacht van de bondscoach weten te trekken en is net als Teuntje uitgenodigd voor de World Cup in München. Een welverdiende felicitatie aan al onze roeiers, coaches en ouders voor hun inzet en prestaties.

Daarnaast waren er naast de botenwagen naar Amsterdam maar liefst twee botenwagens die afreisden naar de AA-Race (voorheen van Akersloot naar Alkmaar). Hier hebben onze Spaarne Jeugdplus-roeiers zich op indrukwekkende wijze laten zien. Het middagblok werd gedomineerd door onze Spaarne-veteranen, met overwinningen voor de Heren Masters  (A-C) 8+ (Bas Vroon), Dames Masters (D-H) 4+ (Jeannette de Boer) en mix 8+ (Ellen Andriessen-Kleef). De spreekstalmeester merkte op  dat er dit jaar wel erg veel eremetaal richting Heemstede ging!

Uiteraard zijn hier veel mensen bij betrokken om dit mogelijk te maken maar gezien logistieke puzzle een speciale dank aan onze botenwagenchauffeurs.

Als dit het voorjaar is kijken we reikhalzend uit naar de zomer! Denk hierbij aan de Spaarne Lenterace op 25/26 mei en natuurlijk de Olympische Spelen. Hier zullen voormalige Spaarne-leden Roos de Jong, Olav Molenaar en Guus Mollee de Nederlandse leeuw vertegenwoordigen!

Als je het mij vraagt belooft dit een prachtig seizoen te worden!

Instagram