headerfotoloods.jpg
20210924_193329Laser400
20140530_200219.jpg
124545-IMG_1028 - kopie.jpg
154236-4O5A6535-Pano-MvO-1920.jpeg
MerijnSoeters-lr-online-2417-pano.jpeg
previous arrow
next arrow

Omgaan met materiaal

Geschreven door IJsbrand van der Bent

Verschillende malen ben ik aangesproken op het vlot door leden die vragen eens een stukje te schrijven over hoe we omgaan met onze roei- en zeilvloot. Daarbij heb ik steeds de boot een beetje afgehouden omdat er achter de schermen al een paar maanden lang nagedacht en geschreven is aan een campagne om de regels “weer tussen de oren te krijgen”.

Dat begon met het verzamelen van alle bronnen waarin de regels omschreven zijn zoals het reglement, de website, instructie materiaal et cetera. Niet vreemd dat niet iedereen weet hoe het moet met zo’n verscheidenheid aan bronnen. Toen is gekeken naar aanpassing en stroomlijning van de regels als gevolg van veranderde omstandigheden en waar mogelijk het schrappen van regels (dat is ook een aanpassing). Alles vanuit de grondgedachte dat de regels tot doel hebben vloot en leden heel te houden.

Vervolgens is en wordt gekeken naar hoe we de regels weer voor het voetlicht gaan brengen. Besloten is dat na de zomer een campagne start om dit voor elkaar te krijgen. Zelf heb ik de afgelopen tijd wat "geoefend" om in situaties waarin het (bijna) fout dreigt te gaan eerst wat te helpen en daarna uit te leggen hoe het de volgende keer beter zou kunnen gaan. Over het algemeen heb ik daar zeer positieve reacties op gekregen, dank daarvoor!

Instagram