headerfotoloods.jpg
20210924_193329Laser400
20140530_200219.jpg
124545-IMG_1028 - kopie.jpg
154236-4O5A6535-Pano-MvO-1920.jpeg
MerijnSoeters-lr-online-2417-pano.jpeg
previous arrow
next arrow

Voortgang project wallekant

Geschreven door Ingrid Wegman

In november ’23 heeft de Algemene Ledenvergadering groen licht gegeven voor de noodzakelijke vervanging van de damwand aan het Marisplein. In deze vergadering is toegelicht dat het project Vervangen damwand opgedeeld is in 5 delen:

  1. platje/terras voor bestuurskamer
  2. damwand
  3. botenhelling
  4. terrein naast de loods
  5. terrein aan de weg

Nadat 5 partijen ramingen ingediend hadden, zijn er vervolgens twee partijen uitgenodigd om een offerte toe doen. In de bestuursvergadering van januari 2024 is besloten om MRSwaterbouw de opdracht te gunnen en hen te vragen om voor de eerste 3 delen (platje, damwand en botenhelling) ontwerptekeningen voor het vervangen van de damwandbeschoeiing met de benodigde berekeningen aan te leveren. Met deze tekeningen en berekeningen is ook de vergunning bij de Gemeente Heemstede aangevraagd. De penningmeester heeft, samen met René van Doorn, ook gelijk de aanvraag voor de BOSA-subsidie ingediend.

Deze week is het bestuur akkoord gegaan met het ontwerp. MRSwaterbouw zal op 17 juni starten met de werkzaamheden en zij verwachten 4 weken nodig te hebben. Er zal binnenkort contact zijn met onze buren om hen te informeren over de werkzaamheden van de aannemer. Deze werkzaamheden brengen ook met zich mee dat het vlot aan de kant moet en dat een belangrijk deel van de roeiboten weer verplaatst wordt, zodat we zoveel mogelijk kunnen blijven doorroeien.

Ook nu weer is de inzet …er kan in die periode gewoon geroeid worden! En ook dit keer zal met leden het verplaatsen van de boten uitgevoerd gaan worden.

Vanaf nu informeren we de leden met enige regelmaat over de voortgang van het project, dus….houd onze berichtgeving in de gaten!

Instagram