headerfotoloods.jpg
20210924_193329Laser400
20140530_200219.jpg
124545-IMG_1028 - kopie.jpg
154236-4O5A6535-Pano-MvO-1920.jpeg
MerijnSoeters-lr-online-2417-pano.jpeg
previous arrow
next arrow

Adopteer ook een boot

Geschreven door IJsbrand van der Bent

Tijdens de afgelopen ALV van “het Spaarne” heeft Hub Stapper voorgesteld dat leden van de vereniging een boot adopteren.

Waarom adopteren?

Door een boot als persoon of als ploeg te adopteren hopen we te bereiken dat het schoonmaken en onderhouden van alle boten verbetert. Leden dragen de verantwoordelijkheid voor het schoonmaken en onderhouden van de boten en de bootsman helpt ons daarbij,  niet andersom! Het materiaal is van ons!

Hoe gaan we dat doen?

Vanuit het afschrijf systeem zal bekeken worden wie er regelmatig in een bepaalde boot vaart. Deze regelmatige gebruikers (personen of ploegen) zullen gevraagd worden adoptieouder te worden van een boot. Van een adoptieouder wordt verwacht dat hij of zij, alleen (voor skif) of met zijn/haar ploeg,  minimaal twee maal per jaar de boot van binnen en van buiten, plus de bijbehorende riemen, grondig schoonmaakt. Ook inspecteert de adoptieouder de boot en riemen regelmatig op kleine gebreken en herstelt deze zelf of sluit dit kort met de bootsman. Niemand is verplicht om de opdracht van adoptieouder op zich te nemen: dit plan slaagt alleen als de persoon of ploeg het plan positief waardeert.

Hub Stapper heeft aangegeven als spin in het web tussen de adoptieouders, bootsman en materiaalcommissaris te willen fungeren. Vanuit het materiaalcommissariaat zullen de noodzakelijke schoonmaakmiddelen en materialen beschikbaar worden gesteld. In overleg met de bootsman heeft Hub instructies voor het schoonmaken geschreven voor de verschillende typen boten; een wherry wordt anders schoongemaakt dan een skiff. Hub zal in contact met de adoptieouders het functioneren van het geheel in de gaten houden.

Opleidingsboten

De vereniging heeft een groot aantal boten die voornamelijk gebruikt worden voor opleiding. Opleiding wordt gedaan door een instructeur en alle instructeurs werken samen met een beperkt aantal coördinatoren.

Het schoonmaken en onderhoud van boten is onderdeel van de instructie en kan tijdens die opleiding en instructie uitgevoerd worden. Hub zal in contact treden met coördinatoren en instructeurs om dit in goede banen te leiden. 

Wat gaat je ervan merken?

Mogelijk word je de komende tijd (verspreid over enkele maanden, niet allemaal tegelijk dus) benaderd met de vraag of jij of jouw ploeg adoptieouder wil worden van een boot. We hopen natuurlijk dat er enthousiast gereageerd wordt en dat je, ofwel alleen, ofwel met je ploeg aan de slag gaat.  Hub, de materiaalcommissaris en de bootsman kunnen je (jullie) daarbij helpen.

Bij succes zal iedereen het natuurlijk vooral merken aan de perfect schoongemaakte, glanzende en goed functionerende boten bij de volgende roei outing!

Instagram