headerfotoloods.jpg
20210924_193329Laser400
20140530_200219.jpg
124545-IMG_1028 - kopie.jpg
154236-4O5A6535-Pano-MvO-1920.jpeg
MerijnSoeters-lr-online-2417-pano.jpeg
previous arrow
next arrow

Roeien tussen dinsdag 18 juni en maandag 22 juli

Geschreven door IJsbrand van der Bent / Ingrid Wegman

In deze periode ligt het vlot afgemeerd aan de Tooropkade. Vanaf de kant liggen er loopplanken naar het vlot, zodat vanaf de kade het vlot bereikt kan worden.

De gladde boten liggen op tijdelijke stellingen buiten de loods op de plaats waar normaal de fietsenrekken staan en de botenwagens geparkeerd worden. De skiffjes blijven de loods liggen en worden via het magazijn naar buiten en naar het vlot gedragen. Het C-materiaal is op 17 juni al overgeroeid naar de Mooie Nel, dat gebeurt namelijk op zondag 16 juni. Vanaf die locatie kan dat materieel gewoon gebruikt worden. Op deze manier wordt invulling gegeven aan het “Damwand roeien”. 

Welke boten beschikbaar zijn, is afhankelijk van het passen en meten op het Marisplein en op het buitenterrein van de Mooie Nel. Bij de keuze van de boten die beschikbaar blijven, wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met het gebruik van de boten, zoals dit uit het afschrijfsysteem blijkt. Heb je in het verleden boten keurig gereserveerd en bevestigd, dan wordt er dus rekening gehouden met jouw gebruik.  In het afschrijfsysteem zullen de beschikbare boten duidelijk vermeld worden, zodat precies bekend is welke boten je kunt gebruiken. 

opslag boten tijdens operatie wallekant

In het eerste plaatje is te zien waar de verschillende boten gepland zijn. Het roze/rode gedeelte van het plaatje kan tijdens de werkzaamheden niet bereikt worden. 

vlot tijdens wallekant

In het tweede plaatje is met groen in de luchtfoto aangegeven waar het vlot afgemeerd wordt. Ook zijn de loopplanken in de foto geschetst waarover het vlot bereikt kan worden met de boten die via de rode pijl aangevoerd moeten worden. 

Instagram