headerfotoloods.jpg
20210924_193329Laser400
20140530_200219.jpg
124545-IMG_1028 - kopie.jpg
154236-4O5A6535-Pano-MvO-1920.jpeg
MerijnSoeters-lr-online-2417-pano.jpeg
previous arrow
next arrow

Mailbox instellen

Geschreven door Daniel Carriere Admin

Vanuit Het Spaarne zijn wij terughoudend met het publiceren of verspreiden van persoonlijke e-mail adressen. Mocht je e-mails namens Het Spaarne willen ontvangen en/of versturen zijn er een aantal opties:

1. Alleen ontvangen:
Stuur een verzoek naar en wij maken een doorstuuradres aan en ontvang je de mail op jouw eigen mailadres. Hier hoef je verder niets voor te doen. Mocht e-mail niet binnenkomen, controleer eerst de eigen spambox voordat je contact opneemt.

2. Ontvangen en versturen:
Ook hier kan je bij terecht. We maken dan een mailbox voor jou aan van waaruit je mail kan ontvangen, maar ook versturen.

De mailbox is op een paar manieren te benaderen:

  1. via www.hetspaarne.nl/webmail Log in met het volledige mailadres en wachtwoord
  2. Via een eigen mailprogramma, zoals Outlook, Mozilla Thunderbird, Microsoft Mail, Mac Mail, etc. De mailinstellingen zouden vanzelf gevonden moeten worden. Moet je toch handmatig instellen? Gebruik dan de gegevens die hieronder staan.
Service  Protocol  Poort  Encryptie   Host 
Ontvangen:   IMAP   993   SSL   mailto.hetspaarne.nl 
Verzenden:   SMTP   465   SSL   mailto.hetspaarne.nl 

Contactgegevens

Geschreven door Martijn van Oort

Ingelogde leden zien hier de contactgegevens van de vertrouwenscontactpersonen.

Richtlijn Zichtbaarheid

Geschreven door Paula Knape

De KNRB heeft ‘de Richtlijn Zichtbaarheid’ vastgesteld om vanwege veiligheidsredenen de zichtbaarheid van roeiers te vergroten door het dragen van High Visibility (Hi-Vis) of lichtgekleurde of witte kleding. Deze richtlijn nemen wij graag uiterlijk per 1 november 2022 over. Met beperkte inspanningen kan de veiligheid van roeiers aanzienlijk worden vergroot. Deze richtlijn heeft het karakter van een minimumrichtlijn.

De Richtlijn heeft geen betrekking op de vastgestelde clubtenue’s voor officiële wedstrijden.

De Richtlijn Zichtbaarheid:

  1. Skiff-roeiers, slag- en boegroeiers en stuurlieden dragen tijdens het varen voor eenieder die zich op het water bevindt en in alle omstandigheden goed zichtbare kleding. De voorkeur gaat uit naar Hi-Vis kleding.
  2. Wanneer de eigen kleding niet voldoet aan het voorgaande, draagt het betreffende lid dat stuurt een Hi-Vis veiligheidshesje over de kleding. Het Spaarne zal in ieder geval een aantal hesjes aanschaffen voor haar leden.
  3. Voor roeiers is dit hesje minder geschikt. Voor roeiers heeft Roeigoed het racerback hemd in het clubtenue van het Spaarne opgenomen. Dit is een mouwloos hemdje dat over je eigen kleding gedragen kan worden.
  4. Bij roeien tijdens tochten die bij uitzondering in het donker plaats vinden, (grachtentocht in Amsterdam) wordt het dragen van witte kleding boven de taille verplicht gesteld, naast de overige (wettelijke) veiligheidsvereisten (zie checklist Roeien in het donker KNRB).

Wij hopen met deze richtlijn de veiligheid op het water voor de leden verder te verhogen.

Doe het voor je eigen veiligheid!

 

Jouw verhaal op de site?

Geschreven door Martijn van Oort

Heb je een mooi verhaal of een interessant nieuwsbericht voor de site, de Loods of de socials? We ontvangen het graag van je! Hier lees je hoe, maar eerst een paar tips van een pro voor een goed leesbare tekst:

  • De lezer is jij, geen u
  • We schrijven actief, dus geen lijdende vormen
  • We schrijven in de tegenwoordige tijd (voltooid of onvoltooid)
  • We beginnen alleen aan een nieuwe alinea als we aan een nieuw onderwerp beginnen
  • We schrijven positief (dus 'belangrijk' in plaats van 'niet onbelangrijk')
  • Een verhaal geeft antwoord op de volgende vragen: wie, wat, waarom, hoe en wanneer en waar
  • We schrijven zinnen zonder ....
  • We schrijven zinnen met maximaal 15 woorden voor de Loods of 12 voor internet
  • We gebruiken woorden die we ook zouden gebruiken als we het aan iemand zouden vertellen
  • Afkortingen tikken wel lekker snel, maar zijn niet prettig voor de leesbaarheid. Die gebruiken we dus niet

Jouw verhaal op de website en de socials
Mail je verhaal naar en we plaatsen het. Uiteraard kijken we wel even of het geschikt is om te publiceren. We ontvangen er graag minstens één liggende foto bij. Voor de website is het nodig dat de foto minstens 350 pixels breed is. Voor de socials hebben we een foto nodig die ca 1000 pixels breed is. We hebben geen zin in gedoe over copyright. Zorg er dus voor dat de maker van de foto het goed vindt dat we de foto gebruiken.

Je kunt je tekst in word of in een email aanleveren. Lever je je tekst in word? Doe de foto er dan los bij, dus niet in het word document geplakt.

Jouw verhaal in de Loods
De redactie van de Loods bereik je via of via de kopijbus in de hal van ons verenigingsgebouw aan het Marisplein. De deadline voor de volgende Loods staat steeds in de meest recente Loods.

 

Vrijwilligersverklaring

Geschreven door Martijn van Oort

Een klein aantal mensen zet zich in voor de vereniging, zonder lid te zijn en zonder gebruik te maken van de faciliteiten van de vereniging. Bijvoorbeeld ouders van jeugdleden die hun eigen kind coachen. We noemen die mensen vrijwilligers, hoewel alle andere mensen die zich inzetten voor de vereniging dat ook vrijwillig doen. De vrijwilligers tekenen een vrijwilligersverklaring, die vind je hieronder. Je kunt de pdf op je computer invullen in een pdf-reader en daarna printen of printen en dan handmatig invullen. In beide gevallen lever je de verklaring daarna in bij het ledensecretariaat.

Procedure aanvragen Verklaring omtrent gedrag (VOG)

Geschreven door Martijn van Oort

Aanvragen Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

  • Een VOG wordt gevraagd aan alle vrijwilligers die regelmatig binnen het Spaarne-verband met minderjarigen werken: instructeurs, coaches, indoortrainers, opleidingscoördinator jeugd, ouders, aangepast roeien en zeilen.
  • VOG-contactpersoon is de voorzitter.
  • Onder verantwoordelijkheid van de voorzitter vindt de begeleiding bij het aanvragen van een VOG door een vrijwilliger of betaalde kracht plaats door de ledensecretaris.
  • Bestuursleden geven mutaties in het bestand van vrijwilligers of betaalde krachten die met minderjarigen werken door aan de ledensecretaris die ook verantwoordelijk is voor het actueel houden van de lijst met het oog van de vervaldata. Als geldigheidsduur voor een VOG wordt onder normale omstandigheden een periode van 5 jaar aangehouden. De ledensecretaris signaleert bij de betrokkenen de komende vervaldata en onderneemt daartoe bij hen ook actie. Als een vrijwilliger weigert een VOG aan te vragen of de VOG wordt afgewezen, dan vindt melding daarvan plaats bij de voorzitter. De voorzitter beslist na een gesprek met betrokkene of deze persoon tijdelijk dan wel permanent van zijn taak wordt ontheven.
  • De ledensecretaris meldt de aanvraag van een VOG bij de screeningsautoriteit www.justis.nl van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Deze meldt de aanvraag met een aanvraagcode rechtstreeks bij de betrokkene op diens e-mailadres. Betrokkene kan vervolgens de aanvraag zelf doen met behulp van zijn/haar DigiD. De aanvraag van een VOG bij een vrijwilligers-organisatie is gratis.
  • Het originele document stuur je zodra je het binnen hebt, per post naar het ledensecretariaat.
  • Zodra het document ontvangen is, wordt het op echtheid gecontroleerd.
  • Op www.justis.nl worden veel gestelde vragen over VOG NP (Natuurlijke personen) beantwoord.
Instagram